Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 24 dec 2017

Thor komt eerder dan Tesla met elektrische truck

Onlangs onthuldeĀ Tesla eindelijkĀ de elektrische Semi vrachtwagen, welke in 2019 zijn intrede zou gaan maken op de wegen. Uit het niets lijkt er nu echter nog een elektrische truck in de arena te zijn verschenen, die ook nog eens eerder op de markt zal komen. Of hij beter wordt dan de Tesla Semi weet niemand, maar we moeten zeggen dat de naam het in ieder geval wel wint. We hebben het over the Thor Trucks ET-One.

Noorse goden en aliens

De naam doet je ongetwijfeld denken aan Noorse goden en een kleine alien die naar huis wil bellen, maar de ET-One laat niks van zijn Noorse buitenaardse oorsprong merken. Hij lijkt eerder op een transformer, welke niet onder de indruk is en op het punt staat om iemand iets aan te doen. Golvende lijnen en vormen lopen soepel in elkaar over en staan in contrast met het harde rooster aan de voorkant met het Thor logo.

Thor Trucks elektrische truck

Elektrische truck gemaakt van andere vrachtwagens

Thor Trucks is maar een klein bedrijfje, maar denkt toch zich apart te kunnen zetten van de grote bedrijven door het allemaal net iets anders aan te pakken. In plaats van elektrische trucks helemaal vanaf de grond af te bouwen, gebruikt het goddelijke bedrijf onderdelen van bestaande trucks met verbrandingsmotoren.

Thor Trucks ET-One

Zelf ontwikkelde Thor batterijen

De ET-One heeft naast gevaarlijke looks ook specificaties, die er zeker mogen zijn. Zo is de vrachtwagen gebouwd om zo’n 36.000 kg met “instant torque” te kunnen vervoeren. Er zouden hierbij verschillende opties zijn voor de aandrijflijn met 300pk tot 700pk aan power.Ā De batterijen worden door Thor zelf ontwikkeld en zouden goed zijn voor een rijbereik van 483 km.

Thor Trucks ET-One

Triple threat project

Hiermee wordt een grote droom van Thor medeoprichter Giordano Sordini en zijn partner Dakota Semler werkelijkheid. Graag zouden ze namelijk een project willen starten dat zowel een sociale impact heeft als een positieve invloed heeft op het milieu en daarnaast ook nog een duurzame onderneming zou kunnen zijn. Semler groeide op tussen de trucks van het familiebedrijf en verbouwde zijn moeders SUV al om op plantaardige olie te draaien.

Thor Trucks ET-One elektrische vrachtwagen

Tesla vs. Thor

De toekomst zal leren wat er van de Thor elektrische truck terecht zal komen en of deze inderdaad de strijd aan zal kunnen gaan tegen de Tesla Semi. Behalve Thor zijn verschillende andere bedrijven ook bezig met het maken van elektrische vrachtwagens, zodat op een gegevenĀ  moment alles op de weg een en al elektriciteit is.

Naast de ET-One zou Thor Trucks ook nog bezig zijn met een wat minder robuuste versie van de vrachtwagen. Net zoals Tesla, welke de wereld een tijdje geleden verraste tijdens de onthulling van de Semi met een kleinere elektrische Tesla pickup truck.

The VergeThor Trucks

Reageer op artikel:
Thor komt eerder dan Tesla met elektrische truck
Sluiten