Thor: Ragnarok regisseur krijgt wellicht eigen Star Wars film

Het recent verschenen Star Wars: The Rise of Skywalker mag dan wel het einde van een tijdperk zijn, maar dat betekent niet dat we niks meer vanuit deze wereld gaan horen. In tegendeel zelfs. Naast dat er meerdere series zijn aangekondigd zullen er ook nieuwe Star Wars films komen. Een daarvan gaat misschien gemaakt worden door de regisseur van Thor: Ragnarok.

Volgens The Hollywood Reporter is acteur en regisseur Taika Waititi in gesprek met Disney en Lucasfilm omtrent een potentiële Star Wars film.

Taika Waititi in beeld voor nieuwe Star Wars film

Het is nog lang niet zeker of de film er daadwerkelijk gaat komen. Ook weten we nog niet hoe dit project in het Star Wars universum zal gaan passen. Al is Waititi gezien zijn succesvolle Marvel film en het regisseren van de goed ontvangen Mandalorian finale wat ons betreft een goede kandidaat. Tevens heeft hij eerder al nauw samengewerkt met Marvel president Kevin Feige, die ook een Star Wars film zal gaan maken. Gezien de kans klein is dat hij deze zelf gaat regisseren zou het zomaar zo kunnen zijn dat Waititi de hiervan regie op zich neemt.

The Mandalorian Disney
The Mandalorian, een Star Wars serie die mede tot stand is gekomen door Taika Waititi | (Afbeelding: Lucasfilm)

Gezien het feit dat Game of Thrones showrunners David Benioff en D.B. Weiss onlangs hun geplande Star Wars trilogie geannuleerd hebben is het geen verassing dat Disney en Lucasfilm opzoek zijn naar nieuw talent. Het is ook nog een optie dat The Last Jedi regisseur Rian Johnson een nieuwe project toegewezen krijgt, maar hij heeft onlangs aangegeven ook een tweede Knives Out film te willen maken.

Akira

Wel moet gezegd worden dat Waititi het momenteel al druk genoeg lijkt te hebben. Zo heeft hij de leiding over de komende live-action versie van de legendarische anime Akira, die op 21 mei 2021 moet verschijnen. Ook neemt hij de regie van Thor: Love and Thunder op zich.

Reageer op artikel:
Thor: Ragnarok regisseur krijgt wellicht eigen Star Wars film
Sluiten