Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 17 jan 2018

9 van de beste thrillers en horrorfilms die op Netflix staan

De één kijkt er het liefste iedere avond naar op Netflix, de ander vindt het verschrikkelijk en moet er niet aan denken om dit voor zijn plezier te kijken. We hebben het hier over horror- en thrillerfilms. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen die twee? Een horrorfilm is een film waarin angst het hoofdthema vormt. Een thriller is daarentegen een spannende misdaadfilm waarbij de klemtoon ligt op actie en gevaar. Hoe dan ook moet je voor beide filmgenres in ieder geval geen angsthaas zijn.

Ben jij er juist wel voor in om je een avondje op de bank verschuilen achter een bak popcorn? Of kijk jij naar deze films zonder een spier te vertrekken? Dan ben je aan het juiste adres. Eerder schreven we al over True Crime series die je kunt kijken, maar nu hebben we ook 9 steengoede horror- en thrillerfilms voor je verzameld die ook nog eens op Netflix staan. Wel zo makkelijk natuurlijk. Dus gordijnen dicht, licht uit en de filmavond kan beginnen!
Dit artikel verscheen als eerste op Froot.nl.

1. Evil Dead (2013)

Bovennatuurlijke horror

Een vijftal vrienden verblijft samen in een huisje in het bos. Daar ontdekken ze een boek waarmee ze onbewust demonen opwekken.

2. Hush (2016)

Horror/Thriller

Een dove schrijfster woont helemaal alleen in een huis in het bos. Wanneer een gemaskerde moordenaar voor haar huis verschijnt, moet ze vechten voor haar leven.

3. Creep (2014)

Psychologische horror

Een cameraman neemt voor één dag een baan aan als cameraman om beelden van een terminaal zieke man vast te leggen. Wanneer hij ‘s avonds weg wil gaan, blijkt dat niets is wat het lijkt.

4. The Invitation (2015)

Psychologische thriller

Een koppel nodigt een aantal vrienden uit voor een diner, waaronder de ex-man van het hoofdpersonage. De ex-man denkt dat het koppel sinistere plannen heeft voor het gezelschap.

5. You’re Next (2011)

Horror/Thriller

Wanneer een meisje naar de familiereünie van haar nieuwe vriend gaat ontstaat er een bloedige strijd om te overleven, wanneer een bende gemaskerde hooligans het feest verstoort.

6. Silent Hill (2006)

Thriller

Rose raakt haar geadopteerde dochter kwijt in een verlaten dorp, Silent Hill. In het dorp blijkt iets ontzettend vreemds aan de hand te zijn.

7. Honeymoon (Luna de miel) (2015)

Psychologische horror

Een dokter neemt zijn buurvrouw gevangen om een experiment met haar uit te voeren: haar verliefd op hem te laten worden. Maar daar gaat de man wel heel ver voor…

8. Prisoners (2013)

Misdaad thriller

De dochter van Keller Dover en haar vriendinnetje worden ontvoerd en zijn spoorloos. Wanneer de politie niets kan vinden, besluit de vader van het meisje het heft in eigen handen te nemen.

9. Side Effects (2013)

Psychologische thriller

Een vrouw krijgt medicijnen toegeschreven voor haar depressie, maar de bijwerkingen van het medicijn zorgen ervoor dat ze iets vreselijks doet. Zowel haar leven als dat van haar psychiater veranderen drastisch door deze gebeurtenis.

Er staan natuurlijk nog veel meer topfilms en series op de streamingdienst. Hier check je welke nieuwe titels deze maand naar Netflix komen. Of lees welke True Crime series je absoluut gezien moet hebben.

Reageer op artikel:
9 van de beste thrillers en horrorfilms die op Netflix staan
Sluiten