Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 jul 2020

Racegameliefhebber? De Thrustmaster T300 RS racestuur is nu spotgoedkoop

Het beleven van een racegame zoals het heerlijke F1 2020 is al fijn met een grote televisie en je controller. Toch kun je de ervaring naar een hoger niveau tillen door middel van een racestuur.

Het probleem van een racestuur is alleen de prijs in combinatie met de kwaliteit. Je hebt al instapmodellen van een euro of zeventig, maar in onze ervaring doen die nooit echt wat ze moeten doen. Voor een echt goede variant betaal je al snel honderden euro’s. En wanneer zo’n ding in de aanbieding is, is het het juiste moment om toe te slaan.

Thrustmaster T300 RS racestuur met korting

En zodoende viel onze ogen vanochtend op de Thrustmaster T300 RS racestuur. Dit is een product die al een tijdje op de markt is en waarvan de reviews over het algemeen zeer positief zijn. Het nadeel van dit geheel? Hij is nogal prijzig. Normaal gesproken leg je er meer dan 300 euro voor neer. Het feit dat hij nu voor 199 euro te koop is, is wat ons betreft een zeer goede deal.

Werkt naast de PlayStation 4 ook op de pc (Afbeelding: Thrustmaster)

Ja, dat is nog altijd een hoop geld voor een racestuur en het is natuurlijk op dit moment de vraag in hoeverre je hem op de PlayStation 5 kunt gebruiken wanneer je nu een PlayStation 4 hebt. Zeker als je bedenkt dat de nieuwe spelcomputer met een nieuwe controller met diverse voordelen gaat werken. Maar tegelijkertijd zijn er momenteel nog zoveel toffe racegames op de PS4, dat je er nog genoeg uit kunt halen. Daarnaast werkt dit stuurtje ook met de pc en zelfs met de PlayStation 3, wanneer je die nog ergens hebt liggen. Xbox One-eigenaren kunnen er echter niks mee.

De T300 RS

De Thrustmaster T300 RS racestuur is een zwart exemplaar dat gebruik maakt van force feedback, een maximale draaihoek van 1080 graden heeft, voetpedalen van stevig metaal en het rempedaal kent daarbij progressieve weerstand. Mocht je niet tevreden zijn met het stuurtje zelf, dan kun je die inwisselen met een ander wiel, maar hoe dat precies werkt, dat is mij niet helemaal duidelijk. Dus als je met F1 2020 echt goed los wilt gaan en je hebt een pc of PlayStation 4, dan is dit echt een goede aankoop.

Reageer op artikel:
Racegameliefhebber? De Thrustmaster T300 RS racestuur is nu spotgoedkoop
Sluiten