Thuisbezorgd laat je jouw eten vanaf nu zelf oprapen

We kennen het allemaal: het is laat, je hebt haast of gewoon geen zin om te koken. Thuisbezorgd biedt dan uitkomst. Maar vanaf nu krijg je je eten niet meer met de hand aangereikt.

Het coronavirus is hier de boosdoener van. Thuisbezorgd wil namelijk de kans op besmetting op deze manier minimaliseren. Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd, heeft dat laten weten in een verklaring.

Thuisbezorgd gaat preventief te werk

De regel gaat onmiddellijk in voor alle bezorgers in Europa die via het bedrijf eten langs brengen. “Takeaway wil fysiek contact vermijden. Op die manier kunnen we de kans op besmettingen door het coronavirus zo klein mogelijk maken”, aldus het bedrijf. Bestel je nu dus eten, dan zal een bezorger aanbellen en het eten bij de deur achterlaten.

Tegenstrijdig is het dat betalen met contant geld wel mogelijk blijft. Wie als klant dat doet, moet dus alsnog contact maken met de bezorger. Daarom beveelt Thuisbezorgd zijn klanten ook aan om online te betalen, zodat contact niet nodig is.

Thuisbezorgd recensie
Een bezorger van Thuisbezorgd onderweg (Afbeelding: ANP / Koen van Weel)

Sjouwen met boodschappen

Thuisbezorgd heeft met dit besluit geen primeur. Domino’s Pizza liet eerder al weten soortgelijke maatregelen te nemen. De supermarkten lijken ook hetzelfde te doen. Bestel je je boodschappen bij Albert Heijn of Jumbo, dan wordt je eten niet meer naar binnen gebracht. Vanaf de voordeur zul je dan toch echt jouw boodschappen naar binnen moeten sjouwen.

Recent kwamen maaltijdbezorgers als Thuisbezorgd nog negatief in het nieuws omdat de veiligheid en gezondheid van minderjarigen op het spel zou staan. Daarom pleit Inspectie SZW voor een verbod op het maaltijdbezorgen als je jonger dan zestien jaar bent.

Met Google Assistant kan je je eten bestellen in een vingerknip. Zo kan je je favoriete maaltijd bestellen zonder ook maar iets op je mobiel te hoeven doen.

Reageer op artikel:
Thuisbezorgd laat je jouw eten vanaf nu zelf oprapen
Sluiten