Thuisscherm verbergen in iOS 14: op deze manier doe je dat!

Wie veel apps op zijn iPhone heeft staan, weet ook dat dit al snel resulteert in flink wat tabjes op het thuisscherm. Niet erg, maar zeker wanneer je alles op categorie indeelt kan het al snel uit de hand lopen. Gelukkig introduceert Apple in iOS 14 een oplossing voor het probleem.

Het is namelijk mogelijk om een thuisscherm in iOS 14 te verbergen. Hierdoor bestaat het tabje wel, maar zie jij hem simpelweg niet meer. Best handig, maar je moet wel even weten hoe het werkt. In dit artikel leg ik het je uit!

iOS 14: zo verberg jij je thuisscherm

Ik gebruik iOS 14 nu al twee weken en ik moet heel eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo’n opgeruimde iPhone heb gehad. Van het sorteren van tabjes tot aan het aanmaken van mappen: het was het gewoon net niet. Veel apps nemen veel ruimte in beslag en ik ben ontzettend blij dat Apple je de mogelijkheid geeft om er iets aan te doen. Al moet je wel echt even weten waar je moet zoeken.

Het is namelijk zo dat je in iOS 14 een thuisscherm kan verbergen. Deze verdwijnt dus niet en hoef je deze, wanneer je toch al je tabjes weer wilt hebben, ook niet opnieuw in te delen. De functie zorgt dat jij gewoon al je belangrijke apps op de eerste twee of drie pagina’s kan hebben staan. Veeg je verder, dan ga je naar de appbibliotheek voor de rest.

Maar hoe verberg je dat thuisscherm precies? Volg de onderstaande stappen:

  • Hou een leeg stukje van je thuisscherm ingedrukt
  • Wanneer je icoontjes trillen, tik je de stipjes aan die onderaan het scherm staan
Klik/tap voor groter
  • Vink het scherm dat je niet meer wil zien uit
Klik/tap voor groter
  • Druk op Gereed om je wijziging te bevestigen
Klik/tap voor groter (Screenshot: OMT)
  • Druk nogmaals op Gereed om je icoontjes niet meer te laten trillen.
Klik/tap voor groter (Screenshot: OMT)

Wil je een verborgen thuisscherm weer tonen, dan bewandel je dezelfde route. Het enige verschil is dat je het bolletje in dat geval aanvinkt.

Reageer op artikel:
Thuisscherm verbergen in iOS 14: op deze manier doe je dat!
Sluiten