Dit zijn de 10 allerbeste films op Netflix volgens IMDb

Er staan zoveel films op Netflix dat je niet meer weet wat er nu precies te vinden is. Wij zetten de beste films op een rijtje

Op Netflix zijn heel veel films te vinden. Zowel klassiekers als een aantal van de nieuwste films staan allemaal op de streamingdienst. Ook zijn er veel orignals te vinden van goede kwaliteit. Toch heb je soms ook gewoon zin in een echt goede film. Als je in zo’n bui bent, maken wij jouw leven net een beetje makkelijker. We hebben de films die het hoogst scoren op IMDb en op ook nog eens op de Nederlandse Netflix te zien zijn voor jou op een rijtje gezet. Zo weet jij meteen waarop je moet zoeken.

Shawshank Redemption (1994) – 9,2

The Shawshank Redemption is volgens gebruikers op IMDb de beste film ooit gemaakt. Een terechte klassering, aangezien alles in de film zit. Er zijn zowel humorvolle momenten als fragmenten waarbij je een traan laat. De film gaat over twee gevangenen die samen een band opbouwen. Het wordt een bijzonder avontuur dat je kunt zien op Netflix.

The Dark Knight (2008) – 9,0

Over The Dark Knight hoeven wij weinig te zeggen. Het is de beste Batman-film die ooit is gemaakt. Wij zijn daarom ook blij dat deze te zien is op Netflix. In de film zien we natuurlijk Heath Ledger als The Joker. Het was letterlijk de rol van zijn leven want daarna pleegde hij zelfmoord. De keuze tussen goed en kwaad kwam nog nooit zo duidelijk naar voren in een film.

Lord of the Rings (2003) – 8,9

Alle drie de Lord of the Rings-films zijn goed en scoren hoog. Vandaar dat we ze bij elkaar zetten. The Return of the King scoort met een 8,9 het hoogst. Nu de films op Netflix staan, hoef je niet meer te wachten tot kerst wanneer de films jaarlijks op tv komen. Frodo, Sam en Gollem gaan op reis en doen er alles aan om de ring te vernietigen.

Inception (2010) – 8,7

The Dark Knight is niet de enige film van Christopher Nolan die in een rijtje staat. Ook Inception scoort hoge ogen. De film gaat over een dief die bedrijfsgeheimen steelt door middel van dream-sharing technologie. Er is ook goed nieuws voor de mensen die de film al hebben gezien. Deze zomer komt Tenet uit van Nolan die volgens de maker gerelateerd is met Inception.

The Matrix (1999) – 8,6

Wie The Matrix zegt, zegt Keanu Reeves. De acteur speelde daarin de rol van zijn leven. Hij is een computerhacker die ontdekt dat de werkelijkheid door computers wordt gesimuleerd. Hij komt samen met rebellen in opstand om de mensheid te bevrijden van de computers. In 2022 zal het vierde deel van de filmreek uitkomen. Gelukkig zijn alle drie de delen te zien op Netflix.

Goodfellas (1990) – 8,6

Goodfellas is gewoon een klassieker die je moet zien. Het is een echte klassieke maffiafilm van Martin Scorsese. Het verhaal gaat over Henry Hill en zijn leven in de maffia. Robert De Niro zet de rol fantastisch neer. Het doet een beetje denken aan The Irishman die Scorsese en De Niro vorig jaar samen maakte voor Netflix. Als je dat een topper vindt, moet je deze ook kijken.

Saving Private Ryan (1998) – 8,5

Saving Private Ryan heft eigenlijk geen introductie nodig. Het is misschien wel de beste en bekendste oorlogsfilm die is gemaakt. De film neemt je mee in de Tweede Wereldoorlog. Acht Amerikaanse soldaten moeten opzoek naar Ryan waarvan drie broers tijdens de oorlog zijn gedood. Het is een prachtige en hartverscheurende reis die je gewoon gezien moet hebben.

Spirited Away (2001) – 8,5

Spirited Away is de onbekende naam in deze lijst. Toch weet deze film veel kijkers op Netflix te boeien. Deze Japanse anime-film is de meest winstgevende Japanse productie ooit. Het gaat over Chichiro die terecht komt in een magische wereld waar een heks regeert. Om de film echt te voelen moet je het gewoon in het Japans kijken.

Back to the Future (1985) – 8,5

De oudste film in deze lijst, maar zeker niet de minste. Dankzij deze film vinden veel mensen de oerlelijke DeLorean nog steeds een prachtige auto. In de film zien we de bijzondere uitvinder Doc Brown die de auto omtovert tot een tijdmachine. Daarmee stuurt hij Marty McFly per ongeluk terug in de tijd. Het levert een bijzondere kijk op het verleden en de toekomst.

Gladiator (2000) – 8,5

Russell Crowe is natuurlijk de grote ster in Gladiator en won daarvoor een Oscar. Hij gaat als voormalig generaal opzoek naar de corrupte keizer die zijn familie uitmoordde en hem tot slaaf maakte. Deze film is op Netflix een echte must-see.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 10 allerbeste films op Netflix volgens IMDb
Sluiten