Ilona Braam
Ilona Braam Apps 9 okt 2018

De tien beste films op Videoland

Waar videoland vroeger the place to be was om je fysieke videobanden te lenen, is het tegenwoordig een streamingdienst geworden. Hoewel je er behoorlijk wat internationale films vindt, lijken ze echter content van Nederlandse bodem extra te promoten. En daar is natuurlijk helemaal niks mis mee. Mocht je even een pauze willen nemen van je Netflix binge sessies, zijn dit de tien beste films om bij Videoland de verorberen.

Cocaïne Godmother

Cocaïne Godmother is een film met in de hoofdrol Catherine Zeta-Jones als drugsbaron Griselda Blanco. Het verhaal gaat over het leven van de Colombiaanse drugsbaas, welke achter meer dan tweehonderd moorden zou zitten. We zien hoe Blanco uitgroeit van een jong meisje met een zwaar bestaan tot de vrouw die de bijnaam Cocaïne Godmother kreeg.

Bankier van het Verzet

Dan gaan we naar een film van eigen bodem, namelijk “Bankier van het Verzet”. Deze film speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog en we zien hoe de bankier Walraven van Hall zich samen met zijn broer inzet om het verzet te financieren via riskante constructies. Uiteindelijk weten ze zelfs de grootste bankfraude uit de nederlandse geschiedenis te bedenken en sluizen ze tientallen miljoenen guldens uit de Nederlandse Bank tijdens de bezetting door Duitsland.

211

Ook in de film 211 zijn we bezig met banken, maar in dit geval gaat het om een brutale bankoverval met verschillende gijzelaars. In de hoofdrol vinden we Nicolas Cage, die in de huid van politieagent Mike Chandler kruipt. Uiteraard is het uiteindelijk aan hem om ervoor te zorgen dat de situatie niet escaleert en om de redder in nood te spelen.

Brothers for Life

Brothers for Life gaat ook wel onder de naam Acts of Violence en beide titels passen wel bij de film. We zien hier Bruce Willis in actie als de politieagent Avery, die mensenhandel aan het onderzoeken is. Op een gegeven moment gaat hij samenwerken met Roman (Ashton Holmes), waarvan de verloofde juist door mensenhandelaren is ontvoerd.

The Gambler

Met The Gambler bedoelen we de film met Mark Wahlberg en niet die uit 1974. Uiteraard wordt er behoorlijk wat gegokt in de film met alle gevolgen van dien. We volgen Wahlberg als de professor en gokker Jim Bennett, die in de schulden zit en dus geld gaat lenen. Dat is meestal een goed recept voor onheil en al helemaal als het geld wordt geleend van een woekeraar. Het is al een wat oudere film, maar nog zeker de moeite waard.

The Hurricane Heist

In The Hurricane Heist proberen jonge hackers een gigantische roof te plegen bij het Amerikaanse Ministerie van Financiën. Het plan is om zo’n 600 miljoen dollar buit te maken. Hun zogenaamde heist valt samen met de grootste orkaan, die ooit in de Vs is geregistreerd en dat zorgt natuurlijk voor spanning en sensatie.

Skybound

Videoland heeft verder ook nog skybound in de aanbieding. Deze film speelt zich af in de lucht op de reis van vijf vrienden in een privéjet, die naar Los Angeles proberen te komen. Uiteraard verliezen ze radiocontact en opeens blijkt er ook nog een verstekeling aan boord te zijn. Op de grond lijkt zich een grote ramp te hebben afgespeeld en niemand weet wat er aan de hand is en waarom ze door de verstekeling gedwongen worden om in de lucht te blijven.

Every Day

Dan gaan we verder naar de film Every Day en hier draait het om drama en romantiek. We volgen de 16-jarige Rhiannon, waarvan het typische tienerleven wordt verstoord door iets vreemds dat met haar vriend Justin gebeurd lijkt te zijn. Hij lijkt zich namelijk iedere dag in een andere persoon te transformeren.

De Bende van Oss

Van de tienerdrama hierboven gaan we naar Nederlandse drama en oorlog. We volgen in de Film “De Bende van Oss” de jonge Johanna die verzeild raakt in de Ossche bende via haar man Ties. De bende komt elke dag samen in haar café en zorgt voor een golf van misdaad en moord, welke uiteindelijk zorgt voor de val van het laatste vooroorlogse kabinet.

American Violence

Als laatste hebben we op de lijst American Violence. In deze film is de wereldberoemde psycholoog Dr. Amanda Tyler gefascineerd door de onderliggende oorzaken van gewelddadig gedrag. Ze krijgt de kans om de ter dood veroordeelde Jackson Shea te analyseren en moet uiteindelijk zelfs bepalen of hij letterlijke uitstel van executie krijgt.

Na deze tien films kun je wel of niet bepalen om bij Videoland te blijven. Tegenwoordig maken ze zelfs ook eigen content. Toch zijn ze niet zo groot als Netflix met zijn internationaal aanbod van Netflix Originals. Onlangs brachten ze nog de officiële trailer van House of Cards uit en het belooft een spannende chaos te worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Videoland

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De tien beste films op Videoland
Sluiten