Dit zijn de tien beste Netflix Originals om te bingen

Elke maand komt Netflix weer met nieuwe Netflix Original premières om gebruikers zoet en bingend te  houden. Niet iedereen zal alles even interessant vinden, maar er zijn toch wel duidelijk een paar uitschieters. Als je eens zin hebt in een marathon van de beste Originals, zijn dit de tien series die je zeker moet bekijken.

Stranger Things

Natuurlijk hebben we op de lijst Stranger Things staan. De serie verscheen in 2016 en inmiddels hebben we al kunnen genieten van twee seizoenen. Hoewel een klein dorpje wordt geteisterd door een vreemd monster in de Upside Down, krijg je bij Stranger Things toch een soort gezellig gevoel. Dat komt misschien doordat de hoofdpersonen voornamelijk kinderen zijn en je misschien toch een beetje moet denken aan films als E.T. en The Goonies. Dit jaar zijn ze begonnen met het filmen van het derde seizoen en als het goed is kunnen in de zomer van 2019 lekker verder vermaakt worden door een vreemd spinachtig monster dat zich bij het nietsvermoedende stadje gesetteld heeft.

Altered Carbon

Ook in Altered Carbon laat Netflix zich van zijn beste kant zien. We reizen nu de toekomst in, waarin het heel normaal is om je bewustzijn gewoon in een ander lichaam, of sleeve, over te brengen. Het is een interessant concept, aangezien wetenschappers op het moment al bezig zijn om te proberen het bewustzijn over te brengen op computers. Naar een ander lichaam gaat wel een stapje verder en zal hoogstwaarschijnlijk ethische wetten overschrijden. In ieder geval krijgen we misschien alvast een voorproefje van onze toekomst in Altered Carbon en volgen we Takeshi Kovacs, die na zijn gevangenisstraf terugkomt in een nieuw sleeve en zijn vrijheid alleen kan winnen door de moord op te lossen van de man die hem uit zijn gevangenis heeft gehaald.

Netflix Altered Carbon

The End of the F***ing World

The End of the F***ing World is in eerste instantie misschien wat vreemd, maar ontwikkelt zich langzaam maar zeker toch tot een mooi verhaal over vriendschap, liefde, bedrog en onderliggende driften. We volgen een jongen die vastbesloten is om iemand te gaan vermoorden. Hij zoekt een slachtoffer uit, maar door omstandigheden belanden ze samen op een ietwat vreemde roadtrip en wat begint als misschien een soort Dexter-achtige serie eindigt met een ontroerende slotscène en opeens merk je dat je toch veel voor de karakters bent gaan voelen.

Better Call Saul

In Better Call Saul volgen we weer de avonturen van de onbeduidende raadsman Jimmy McGill nog voordat we hem zien verschijnen in de serie Breaking Bad. Het is één van de beste spin-offs die we tot nu toe hebben gezien. De serie speelt zich zeven jaar voor de gebeurtenissen in Break Bad af en vanaf het begin hoop je dat het allemaal goed komt met McGill en zie je langzaam zijn transformatie naar de omstreden strafrecht advocaat Saul Goodman.

Better Call Saul Netflix Breaking Bad

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency

Dan hebben we de serie Dirk Gently’s Holistic Detective Agency, die eigenlijk in een heel eigen categorie hoort. Het is een comedy, drama serie en thriller in één en is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Douglas Adams. De schrijver kennen we natuurlijk ook van The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, welke ook wat vreemd maar vooral erg grappig is en je tegelijkertijd toch aan het nadenken zet. Dirk Gently is in de Netflix Original een holistische detective die allerlei op het eerste oog ongerelateerde aanwijzingen toch weet samen te brengen tot een kloppend geheel en op deze manier toch van alles weet op te lossen.

Netflix Dirk Gently's Holistic Detective Agency

The OA

The OA is een van die series, waar niet iedereen de charme van zal inzien. Het verhaal gaat over Prairie Johnson die zeven jaar vermist wordt om vervolgens weer terug te komen. Opvallend is dat ze opeens weer kan zien en nu onder de naam The OA gaat. De serie doet een beetje denken aan Stranger Things en is ook een mix van fantasy en science fiction. Na haar terugkomst zien sommige mensen haar als een soort wonder, maar anderen maken zich zorgen dat er misschien toch iets gevaarlijks en sinisters aan de hand is.

Netflix The OA

Orange is the New Black

Orange is the New Black verscheen in 2013 bij Netflix en inmiddels zijn we al zes seizoenen verder. Dat is behoorlijk indrukwekkend tussen de vele series, die na een enkel seizoen alweer verdwijnen.  In de serie krijgen we de ins-and-outs te zien van de Amerikaanse vrouwengevangenis en volgen we de yuppie Piper Chapman, die voor een oud vergrijp zich opeens in de harde gevangenis wereld bevindt. Daar moet ze anderhalf jaar lang zien te overleven en we zien hoe het leven daar haar verandert en ze zich wonder boven wonder staande weet te houden.

Netflix Orange is the New Black

Black Mirror

Black Mirror is een science fiction serie, maar laat ons de duistere kant van technologie zien in steeds verschillende verhalen die los staan van elkaar. Zo krijgen we bijvoorbeeld de straf van een moordenares te zien, waarbij ze keer op keer weer achterna wordt gezeten door iemand die haar wil vermoorden terwijl omstanders niks doen en het maar blijven filmen. In een andere aflevering leeft de hoofdpersoon weer in een wereld waarin je als VIP wordt behandeld als je veel likes hebt. Hoewel in die aflevering niet per se spectaculaire dingen gebeuren, is die misschien toch wel de engste. Onze echte wereld lijkt al behoorlijk dicht bij de obsessieve like cultuur in de buurt te komen. Inmiddels zijn er 21 afleveringen om je te shockeren en natuurlijk toch stiekem te vermaken.

Netflix Black Mirror

Arrested Development

Van Arrested Development kunnen we al vijf series lang genieten en volgen we het verhaal van Michael Bluth. Deze moet de familiezaken goed over zien te nemen nadat zijn vader de gevangenis ingaat. Op zich hoeft dat niet al te dramatisch te zijn, als je tenminste niet met de verwende en disfunctionele familie van Michael te maken hebt. Hoewel er natuurlijk wel meer series gaan over disfuncionele families, is Arrested Development toch echt een must-see serie en zetten de acteurs sterk werk neer.

Netflix Arrested Development

Narcos

Uiteraard hoort Narcos ook thuis op de lijst. In de eerst drie seizoenen maken we de opkomst en val van Pablo Escobar en zijn beruchte drugskartel mee. Het is een serie vol spanning en sensatie terwijl de DEA agent Steve Murphy de kingpin tot gerechtigheid probeert te brengen. Als je houdt van maffia series en films is Narcos absoluut voor jou. Maar bereid je wel voor om te gruwelen en te huiveren van angst.

Netflix Narcos

Onlangs liet Netflix weten wanneer we binnenkort nog meer van Narcos kunnen verwachten. We krijgen echter niet een seizoen vier, maar switchen naar een nieuwe drugsleider, een nieuw kartel en een nieuwe plek, namelijk Mexico. Binnenkort kunnen we dan ook de verhalen van Félix Gallardo volgen in Narcos: Mexico.

Reageer op artikel:
Dit zijn de tien beste Netflix Originals om te bingen
Sluiten