Dit zijn de tien beste sci-fi-series op Netflix dit moment

Op Netflix staan heel veel series in allerlei genres. Vandaag pikken we sci-fi ervoor je uit en zetten de beste shows op een rijtje.

Houd je van sci-fi? Dan hoef je echt niet alleen naar Disney voor The Mandalorian of naar Amazon Prime Video voor Star Trek: Picard. Ook Netflix heeft genoeg te bieden met een aantal fantastische series. Wij zetten de tien beste op een rijtje.

Stranger Things

Stranger things is misschien wel de grootste science fiction-serie op Netflix. In het dorpje Hastings gebeuren allerlei bovennatuurlijke dingen. Een groepje kinderen proberen samen met de lokale sheriff alles te verklaren. Met de heerlijke jaren ’80 vibe in de productie is het wel een serie die je moet kijken. Netflix heeft inmiddels al vier seizoenen uitgebracht, maar natuurlijk komt er meer.

Altered Carbon

Altered Carbon is de duurste Netflix-serie ooit. Dat is ook geen wonder want de cyberpunk-wereld ziet er fantastisch uit. Het eerste seizoen was geweldig, helaas het tweede seizoen wat minder. Desondanks is het zeker een echte aanrader.

Dark

Als je Dark echt wil begrijpen moet je de serie wel een paar keer kijken. Het zit complex in elkaar, maar vertelt een geweldig verhaal. Netflix heeft vorige maand het derde en laatste seizoen van de show online gezet. Mocht je het dus nog niet gezien hebben, dan kun je het in een keer uitbingen en daarna opnieuw.

Black Mirror

Black Mirror is letterlijk een zwarte spiegel voor de samenleving. In deze Netflix-serie zie je wat er gebeurt als geavanceerde technologie tegen de mensheid wordt gebruikt. De meest mooie uitvindingen botsen met de duistere menselijke gevoelens.

Love, Death & Robots

Deze animatieserie is zeker niet voor kinderen, want het zeker NSFW. Het is een collectie van verschillende korte verhalen in genres als sci-fi, fantasy, horror en komedie. Het is misschien wel de vreemdste animatieserie die je tot nu toe gezien hebt.

Lost in Space

Kosten noch moeite is bespaard voor deze reboot van de science fiction-serie uit de jaren ‘60. Na een noodlanding op een buitenaardse planeet moet een familie vechten om te overleven en te ontsnappen. Dit gaat echter niet zomaar. Het derde en laatste seizoen is in 2021 te zien op Netflix.

Sense8

Dat deze serie in onze lijst staat, is niet zo gek. Het is van dezelfde makers als de Matrix-trilogie en Babylon 5. Het gaat over acht mensen die elkaar niet kennen. Via telepathie krijgen ze echter elkaars gedachten door.

The OA

Hoewel er maar twee seizoenen van The OA door Netflix zijn gemaakt, weet het een enorme indruk te maken. Een blinde vrouw verdwijnt zeven jaar geleden. Nu is ze teruggekomen en is zelfs haar zicht helemaal hersteld. Terwijl sommigen denken dat het een mirakel is, zijn anderen bang dat ze voor gevaar zorgt.

The 100

Inmiddels zijn er 100 afleveringen van The 100. De Netflix-serie gaat over 100 mensen die 97 jaar nadat na een kernoorlog teruggestuurd worden naar aarde. Zij moeten de onbewoonde planeet weer bewoonbaar maken.

The Umbrella Academy

The Umbrella Academy is de nieuwe hit van Netflix. Een familie van zes voormalig kindhelden moeten samenwerken om de wereld te beschermen. Ze komen samen wanneer hun vader overlijdt. Ze komen achter de meest grote familiegeheimen.

Reageer op artikel:
Dit zijn de tien beste sci-fi-series op Netflix dit moment
Sluiten