Dit waren de tien beste series van 2018 (volgens IMDB)

Vorig jaar waren er behoorlijk wat series om te bingewatchen, maar je weet dat niet iedere serie even glorieus is om naar te kijken. Waar sommigen je op het puntje van je bank houden, heb je bij andere series juist moeite om de aandacht erbij te houden. Mocht je nog op zoek zijn naar binge-waardige series, zijn dit de tien beste shows die volgens IMB vorig jaar te zien waren.

The Walking Dead

Als eerste hebben we The Walking Dead. De zombie serie draait al vanaf 2010 en in oktober zijn we alweer toe aan seizoen 10. Een serie van tien seizoenen is tegenwoordig behoorlijk indrukwekkend, aangezien redelijk wat nieuwe series het eerste seizoen niet overleven. Zoals vaak het geval is bij zombie verhalen is er weer iets mysterieus gebeurd, waardoor mensen in rondlopende eetmachines zijn veranderd. Aan de hoofdpersonen om te zien te overleven in deze miserabele wereld.

Black Mirror

Op de lijst komt uiteraard ook Black Mirror voor. In deze serie wordt er ook gegruweld, maar komt het niet door zombies. In dit geval is het namelijk de technologie die voor allerlei horror scenario’s zorgt. In elke aflevering krijg je weer een ander verhaal voorgeschoteld en als je houdt van Black Mirror, zou je zeker ook deze vijf series moeten checken.

Westworld

Net als in Black Mirror hebben we ook in Westworld te maken met futuristische technologie en in dit geval zijn het robots, die niet van echte mensen te onderscheiden zijn en zelfs ook denken dat ze gewoon mens zijn. De bots leven in een attractiepark met als thema het wilde westen en moeten bezoekers vermaken door ze het gevoel te geven dat ze echt in de cowboy tijd zijn beland. Uiteraard realiseert één van de bots zich op een gegeven moment dat ze geen mens is en hebben we de poppen aan het dansen. Naar verwachting verschijnt seizoen 3 dit jaar of misschien zelfs volgend jaar en zien we de bots in actie in de echte wereld. Het nieuwe seizoen heeft helaas wat vertraging opgelopen doordat de Paramount Ranch in California vorig jaar werd vernietigd door een grote bosbrand.

The Handmaid’s Tale

Series over een dystopische toekomst lijken goed te scoren en ook in The Handmaid’s Tale ziet de toekomst er niet al te best uit. Behoorlijk wat vrouwen zijn onvruchtbaar geworden, waardoor ze de zogenaamde handmaids nodig hebben om kinderen bij hun man te verwekken. In de serie volgen we één van deze handmaids en zien we haar strijd om eindelijk verlost te worden van wat neerkomt op slavernij.

Grey’s Anatomy

Net zoals The Walking Dead is ook Grey’s Anatomy een serie die al behoorlijk wat seizoenen heeft. De serie verscheen in 2015 op televisie en inmiddels zijn ze bezig met seizoen 15. Inmiddels is ook zo’n beetje de hele cast van het eerste seizoen verdwenen, maar het ziekenhuis verhaal gaat vrolijk verder. Hoewel vrolijk in dit geval niet echt het juiste woord is. Er is vooral veel drama, maar hoofdpersonage Meredith Grey gaat moedig verder.

The Haunting of Hill House

The Haunting of Hill House verscheen vorig jaar bij Netflix en is volgens veel mensen de engste serie die ze ooit hebben gezien. Zoals de titel al aangeeft hebben we te maken met een huis waarin geesten de bewoners het leven zuur maken. Uiteindelijk hebben de makers ervoor gekozen het gekwelde gezien dat het huis koopt een (soort van) happy ending te geven. In het originele einde ontsnappen ze echter nooit aan het diabolische huis.

American Horror Story

Ook in American Horror Story gaat het er creepy aan toe en is het de bedoeling om vooral lekker te griezelen. Je wordt meegesleept met verschillende personages op verschillende locaties. Zo komt er onder andere een bezeten boerderij, een gekkenhuis en zelfs de apocalypse voorbij. In totaal zijn er nu acht seizoenen om al schuilend achter je deken te bingewatchen.

Vikings

In de serie Vikings reizen we terug in de tijd naar het land van de Vikingen. Het ging er daar alles behalve zachtaardig aan toe en we zien hoe de Vikingen onder barre omstandigheden moeten zien te overleven. De serie doet een beetje denken aan Spartacus, maar dan natuurlijk in een ander tijdperk. Inmiddels heeft de serie zijn vijfde seizoen net afgesloten.

13 Reasons Why

De serie 13 Reasons Why speelt zich weer af in de moderne tijd en wel op een middelbare school. We volgen het verhaal van Hannah die zich van het leven heeft beroofd. In flashbacks wordt langzaam maar zeker duidelijk wat de dertien redenen daarvoor zijn geweest. Het is een ontroerend verhaal dat verschillende pijnlijke punten in het dagelijks leven onder de loep neemt. Dit jaar zou seizoen 3 moeten verschijnen op Netflix.

Shameless

Als laatste hebben we op de lijst de serie Shameless. We hebben het hier over de Amerikaanse remake uit 2011 van de Britse serie met dezelfde naam. In de serie volgen een disfunctionele familie die (inderdaad) zich nergens voor schaamt. Omdat papa lief de hele dag dronken of bezig met ongein is, moeten zijn zes kinderen zich alleen zien te redden. Mocht je nog iets zoeken om te bingewatchen: Shameless heeft nu 9 seizoenen.

Als we zo naar de lijst kijken, moeten we zeggen dat Netflix het behoorlijk goed doet qua content. Zes van de tien series zijn namelijk bij de streamingdienst te bekijken. Uiteraard blijft het aanbod maar groeien en in maart kun je je weer vermaken met deze negen topfilms en series. Als je benieuwd bent naar andere topseries van 2018 volgens IMDB, kun je op hun site de top 100 bekijken.

IMDB

Reageer op artikel:
Dit waren de tien beste series van 2018 (volgens IMDB)
Sluiten