Tien musthave apps waarmee je de meest awesome video’s met je smartphone maakt

Iedereen gebruikt zijn smartphone weleens om af en toe een filmpje te maken. Of het bij je favoriete artiest is of bij de verjaardag van je pasgeboren nichtje, de favoriete momenten in het leven wil je nou eenmaal vereeuwigen.

De standaard film-app op je smartphone is voor nu nog niet geavanceerd genoeg om te spelen met een groot assortiment aan filters en andere functies. Daar kun je verschillende video-apps voor downloaden. We hebben daarom een lijst voor je gemaakt met tien musthave apps waarmee je de meest awesome video’s met je smartphone kunt maken. Check it out! Weet je zelf nog een gave video-app, klik dan op de ‘Reageer’-button en laat een reactie achter.

1. Horizon (iOS)

Afgelopen week hebben we al uitgebreid geschreven over de video-app Horizon. Deze app zorgt ervoor dat je nooit meer verticale video’s maakt met je smartphone. Voor 0,89 euro kun je ‘m hier downloaden voor iOS.

2. Cameo (iOS)

Met de app Cameo krijg je in principe een volledige cursus in het bewerken van video’s. Je heb oneindig veel mogelijkheden om je video’s te bewerken en het gave is dat de app helemaal gratis is! Je kunt ‘m hier downloaden voor iOS.

3. Mindie (iOS)

Met Mindie maak je awesome mini-clips van ongeveer zeven seconden (lijkt een beetje op Vine). Bij deze video’s kun je een muzieknummer vanuit iTubes-bibliotheek kiezen. Mindie kun je hier gratis downloaden voor iOS.

4. Lightt (iOS)

Onderweg een documentaire maken, daar is Lightt perfect voor! Met Lightt kun je snel en efficiënt beelden aanpassen, voice-overs inspreken en muziek toevoegen. Lightt is gratis en kun je hier downloaden voor iOS.

5. Wordeo (iOS)

Met Wordeo worden je geschreven berichten omgetoverd naar awesome video’s. Wordeo maakt voor elk bericht een standaard video, maar je kunt ‘m helemaal naar je eigen smaak instellen. Wordeo is gratis en kun je hier downloaden voor iOS.

6. Flipagram (iOS en Android)

Flipagram haalt je favoriete momenten van je social media en smartphone en combineert deze in een prachtige video. Je kunt ze natuurlijk zelf uitkiezen en ordenen. Flipagram kun je voor zowel iOS als Android gratis downloaden.

7. Vine (iOS, Android en Windows)

Vine kent iedereen! Met Vine kun je een grappige complicatie van zes seconden lang maken. De app is gratis en is beschikbaar voor iOS, Android en Windows.

8. Instagram (iOS, Android en Windows)

De video-functie bij Instagram werk hetzelfde als bij Vine alleen duurt het filmpje bij Instagram maximaal vijftien seconden. Daarnaast kun je experimenten met verschillende filters. Instagram kun je gratis downloaden voor de volgende platformen: iOS, Android en Windows.

9. Directr (iOS)

Directr is perfect voor kleine bedrijven. Je kunt hier namelijk gemakkelijk en zonder veel poes pas een awesome video voor je nieuwsbrief of tv-reclame mee maken. Directr is gratis en kun je hier downloaden voor iOS.

10. Jumpcam (iOS en Android)

Jumpcam is de perfecte app als je samen met je vrienden een video wil maken. Je vrienden en jijzelf kunnen via de app video’s naar de website uploaden. Hier kunnen jullie samenwerken om een awesome video te maken. Misschien van een vakantie van vorig jaar of een festival? Jumpcam is gratis en kun je hier downloaden voor iOS en hier voor Android.

Reageer op artikel:
Tien musthave apps waarmee je de meest awesome video’s met je smartphone maakt
Sluiten