Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 30/12/2014

Tien tools die voor een webdesigner handig kunnen zijn

Een webdesigner heeft uiteraard tools nodig om zijn of haar werk te doen. Nieuwe apps en programma’s kunnen de creativiteit bevorderen. Voor de ontwerpers onder ons zijn daarom hier tien handige tools waar je ongetwijfeld wat aan hebt. Van inspiratie tot het testen van je kennis. Check ze hieronder. Tips voor andere tools zijn uiteraard welkom.

1. Nice

Als je even wat inspiratie nodig hebt is Niice ideaal. Niice is namelijk een zoekmachine waar de resultaten van Behance, Dribbble en Designspiration bij elkaar komen. Je kunt in de online zoekmachine ook zoeken op kenmerken als kleur of stijl zoeken. Super gemakkelijk én gratis.

2. Font Inspector

Firefox heeft een speciale typografische tool ontwikkelt. De tool genaamd Font Inspector, toont verschillende informatie over de font-faces die gebruikt zijn op de pagina. Het programma is nu beschikbaar voor de Firefox DevTools.

3. Pixel Dropr

Pixel Dropr is een Photoshop-plugin waarmee ontwerpers de collecties van bijvoorbeeld iconen, knoppen en afbeeldingen in PSD bestanden kunnen slepen. Vanaf vijftien euro is de plugin te downloaden.

4. Helvetica vs Arial

Typografie is natuurlijk uiterst belangrijk bij webdesign. Toch zijn er veel ontwerpers die het verschil tussen lettertypes als Helvetica en Arial niet weten. Om te weten of jij dit verschil kent, kun je hiermee je vaardigheden testen en de verschillen beter leren kennen.

5. PlaceIt

Het werkt simpel. Je sleept je screenshot erin en vervolgens download je de afbeelding. Meer uitleg is hiervoor echt niet nodig. Dus check gewoon even PlaceIt.

6. PLTTS

Bezig met een project en op zoek naar een matchend kleurenpalet? Dan is PLTTS ideaal voor jou. Typ je hex-code in en zoek vervolgens de kleur uit. En ja ja, ook deze handige tool is gratis.

7. HEX to RGB Converter

Met deze converter kun je de hex-code (gratis) omzetten in rgb-kleuren. Natuurlijk is dit niet het enige programma waarmee het gedaan kan worden, maar het is wel een handige en vooral simpele site.

8. What’s My Browser Size?

Ook deze web app is weer zo simpel als wat. What’s My Browser Size? laat namelijk zien hoe groot je browservenster is. Goed om te weten voor als-ie een keertje nodig is.

9. Sidebar

Sidebar is een site die de beste vijf ontwerpkoppelingen laat zien. Elke dag opnieuw. Perfect om op de hoogte te blijven.

10. Blokk

De naam zegt eigenlijk al het hele idee van het programma. Blokk font is namelijk een lettertype dat is gemaakt van kleine blokjes voor een snelle wireframing. Hier is de tool gratis te downloaden.

Reageer op artikel:
Tien tools die voor een webdesigner handig kunnen zijn
Sluiten