Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 18 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin is dood volgens de tiener die er miljonair door werd

Erik Finman is een bekende naam in de cryptowereld. Hij is een van de jongste Bitcoin-miljonairs, dankzij een investering die hij in 2011 als 12-jarige deed. Toen koste Bitcoin slechts 12 dollar per munt. Hij kreeg 1000 dollar van zijn oma, die hij direct in de cryptocurrency stak.

‘Bitcoin is dood’

Het resultaat? Eind 2017 had hij omgerekend 4 miljoen dollar in zijn bezit, toen Bitcoin ontplofte. Hij won daarmee een weddenschap van zijn ouders, die hem beloofden dat hij mocht stoppen met school als hij voor zijn 18e een crypto-miljonair zou worden. Dat is dus gelukt, en hoe!

Je zou dus ook zeggen dat Finman een gouden toekomst voor Bitcoin ziet. Toch is dat allerminst het geval. MarketWatch hield een interview met de tiener, waarin hij een aantal opvallende dingen zei.

Bitcoin miljonair Erik Finman
Erik Finman

Hij gelooft erin dat “BTC nog een bull market of twee in zich heeft”, maar “op de lange termijn is Bitcoin dood.” Duidelijke woorden dus. “Bitcoin is dood, het is te gefragmenteerd, er zijn veel interne conflicten en ik denk gewoon dat het niet in stand zal blijven.”

De jonge miljonair is al net zo pessimistisch over de toekomst van Litecoin: “Litecoin is al een tijdje dood. Het is zoals wanneer de zon onder gaat, en je die periode van acht minuten hebt voor het echt donker wordt. Litecoin zit op zijn zevende minuut.” Au!

Er is nog hoop

Toch is er volgens Finman nog hoop, vooral als het om “project-gebaseerde” munten als Ethereum en Zcash gaat. Ook benadrukt Finman dat hij gelooft in de technologie achter Bitcoin Cash, ondanks de controversiële hard fork.

De tiener is niet vies van een stukje arrogantie, wat vooral blijkt uit zijn ergernissen rondom de “hooks and lobbyists” van Wall Street: “Ik ben beter hierin dat die miljonairs. Ze weten niet hoe ze het systeem kunnen bespelen, ze zijn nerds. Ik ben meer dan dat.”

Naar verluidt is de tiener onlangs naar Mexico vertrokken om daar veilig zijn harddisk met private keys op te slaan. Dat zijn de sleutels tot de wallets waar die miljoenen inzitten. Daarvoor putte hij inspiratie uit Breaking Bad. Ook is hij van plan om een Lamborghini te kopen met een gepersonaliseerd nummerbord, waarop zijn gemiddelde schoolcijfer te lezen valt (2.1), ondanks dat hij nooit zijn school heeft afgemaakt. Check hier het complete interview.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin is dood volgens de tiener die er miljonair door werd
Sluiten