Tiger King-ster verkoopt nu mondkapjes tijdens de lockdown

De Netflix-serie Tiger King is een van de grootste successen van het jaar. Geen wonder dat de sterren een graantje willen meepikken.

“Hey, all you cool cats and kittens.” Het is misschien wel de bekendste zin uit Tiger King na “This woman is obsessed with me”. De een is van Carole Baskin en de ander gaat over haar. De flamboyante met tijgerprint was een van de bijzondere gezichten in de serie Tiger King. Hoewel ze meermaals werd beschuldigd voor de moord op de ex-man is ze tot op heden nog steeds onschuldig.

Carole Baskin

Desondanks weet ze alle media-aandacht goed te gebruiken. Baskin verkoopt nu mondkopjes om te dragen tijdens de coronacrisis. Mocht je dus binnenkort met de trein moeten, dan kun je dus een heus Tiger King-mondkapje dragen. Ze verkoopt twee verschillende: een zwarte en – natuurlijk – een met panterprint. Op het mondmasker staat haar catphrase “Hey all you cool cats and kittens.” Daaronder is de mond en neus van een katachtige getekend. De mondkapjes kosten 11 dollar per stuk.

Tiger King Carole Baskin
Carole Baskin was een van de vele bijzondere karakters in Tiger King. (Afbeelding: Netflix)

Baskin hoopt met de verkoop van de mondmaskers geld in te zamelen voor haar Big Cat Rescue. Haar opvangcentrum is gesloten door de coronacrisis waardoor ze nu 160.000 dollar per maand misloopt aan inkomsten uit tours.

Jeff Rowe

Een andere dierentuin uit Tiger King ging opende deze maand juist wel haar deuren. Het gaat om de Oklahama Zoo, jawel de oude dierentuin van Joe Exotic. De Zoo, die na de serie is omgedoopt is tot Tiger King Zoo, is weer nieuw leven ingeblazen door Jefferey Rowe. Foto’s van The Daily Mail lieten zien dat tientallen mensen bij de deur stonden te wachten om naar binnen te mogen. Rowe werd in de serie door Joe Exotic beschuldigd dat hij de dierentuin van de flamboyante eigenaar heeft afgepakt. Hij zou daarnaast meegeholpen hebben bij het moordplan op Carole Baskin.

Tiger King

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness is een van de grootste successen in 2020 van Netflix. De serie over dierentuineigenaar Joe Exotic werd alleen al in de Verenigde Staten in de eerste tien dagen door 36,3 miljoen mensen bekeken. Exotic kan – helaas voor hem – de successen niet van dichtbij meemaken. Hij kreeg een gevangenisstraf van 22 jaar opgelegd voor de plannen om Baskin te vermoorden en het doden van vijf tijgers. Mogelijk komt er wel na de docu-serie wel een film op Netflix over de besnorde dierentuinhouder.

Reageer op artikel:
Tiger King-ster verkoopt nu mondkapjes tijdens de lockdown
Sluiten