Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 22 okt 2014

Tik drie keer met je schoenen en je bestelt een Uber-taxi

In New York rijden er zoveel taxi’s rondt, daar hoef je alleen maar je hand omhoog te steken. Toch was er ruimte voor het nieuwe taxi-concept Uber waarmee je via een app een taxi kunt bestellen en waarmee je een ietwat luxere auto tot je beschikking krijgt. Het werd een groots succes en is ondertussen al in veel landen te vinden. Daar zijn overigens niet alle mensen het mee eens, maar dat is even een ander verhaal. De guys van iStrategyLabs hebben namelijk een apparaatje ontwikkeld waarmee je nog sneller een Uber kunt bestellen. Maar dat niet alleen.

 
Het apparaatje, de Ruby, werkt samen met de Dorothy app. Ruby stop je in je schoenen en reageert op de trillingen die ontstaan als je drie keer met je schoenen tegen elkaar tikt. Vervolgens wordt er een signaal naar de mobiele applicatie gestuurd waarmee een actie wordt uitgevoerd. Dit kan dus het bestellen van een Uber zijn, maar het kan ook het automatisch versturen van een tekstbericht zijn. Of een nep-telefoontje ontvangen als je genoeg van je date hebt. Check in onderstaande video hoe dit werkt.

De Ruby past over het algemeen in de meeste schoenen, maar mag van ons wel iets kleiner. De behuizing komt uit de 3D-printer gerold en wordt-ie door een LightBlue Bean aangedreven. Dit is een Arduino micro-controller met een ingebouwde Bluetooth-chip, accelerometer en een batterij. Via de accelerometer wordt het signaal met behulp van Bluetooth naar de app verzonden. Op dit moment is iStrategyLabs het apparaat nog verder aan het ontwikkelen en worden er diensten aan toegevoegd. Denk aan het automatisch bestellen van een pizza als je drie keer met je schoenen tegen elkaar tikt. Wat is het leven straks toch eenvoudig. Kijk hier als je meer over het project van iStrategyLabs wilt weten.

Reageer op artikel:
Tik drie keer met je schoenen en je bestelt een Uber-taxi
Sluiten