TikTok: 5 handige tips ‘n tricks om er het meeste uit te halen

Heb jij sinds een aantal maanden de app TikTok op je smartphone geïnstalleerd? Of heb je dit net pas gedaan? Dan ken je de app vast nog niet helemaal van A tot Z. De app heeft veel functies die je misschien nog niet hebt ontdekt op uitgeprobeerd.

De meeste TikTok-gebruikers zullen de basis-functies van de app wel kennen. Daar zullen we je dus niet mee vervelen. Daarom hebben we hieronder vijf functies van de app op een rij gezet die misschien nieuw voor je zijn.

1. Leeftijdsgrens

Je hebt waarschijnlijk niet veel gemerkt van het bestaan van deze functie, ervan uitgaande dat je ouder bent dan 13 jaar. TikTok heeft namelijk een minimale ondergrens van 13 jaar voor het aanmaken van een account op het platform.

2. Waarschuwing voor gevoelige of schokkende content

Misschien heb je ze al wel eens voorbij zien komen: video’s met een waarschuwingslabel er aan. Deze tag is bedoeld om gebruikers er op te attenderen dat de video niet geschikt is voor alle leeftijden.

TikTok 2019
TikTok-video in de maak. (Afbeelding: AFP)

3. Zie je ongepaste content? Rapporteer dan het account aan TikTok

Het is mogelijk om een account te rapporteren indien je er ongepaste content op ziet of er andere problemen mee ervaart. Om dit te doen ga je naar het account dat je wilt rapporteren >> klik op het ‘Settings’ icoontje >> klik op ‘Report’ en volg de verdere stappen in de app.

4. Extra feature voor ouders

De ‘Family pairing’-functie op TikTok is bedoeld om ouders meer controle te geven over de accounts van hun kinderen. Dankzij deze functie kan het account van de ouder worden gekoppeld aan die van het kind zodat de ouder de privacy-instellingen kan beheren en meer. Daarnaast kun je als ouder ook de schermtijd van je kind’s account in de gaten houden.

Ga naar je profiel in de app en klik op de ‘Settings’-knop >> scroll naar beneden naar ‘Digital Wellbeing’ en klik op ‘Family Pairing’ >> stel in of de smartphone van jou is of van je kind. Hierna moet je een QR-code scannen met de andere smartphone om de twee accounts aan elkaar te koppelen. Als je dit hebt gedaan kun je de instellingen van het andere account beheren en het gebruik van TikTok monitoren.

schermtijd
Kind op een smartphone (Afbeelding: Unsplash / Pan Xiaozhen)

5. Monitor je schermtijd op TikTok en stel een maximale tijd in

De tijd vliegt als je met apps op je smartphone aan het spelen bent. Daarom is het nooit een slecht idee om je schermtijd een beetje scherper in de gaten te houden. Dat kan met de screen time management-functie van de app. Stel een maximale schermtijd in en zodra je daar overheen gaat moet je een wachtwoord invullen om de app langer te gebruiken.

Om dit te doen ga je naar je profiel en vervolgens naar de ‘Settings’ >> scroll naar ‘Digital Wellbeing’ >> selecteer ‘Time Management’ >> klik op de rode knop om de functie in te schakelen. Na deze stappen moet je een wachtwoord invoeren en een tijdlimiet instellen voor de maximale schermtijd.

Reageer op artikel:
TikTok: 5 handige tips ‘n tricks om er het meeste uit te halen
Sluiten