TikTok-concurrent en Vine-opvolger Byte nu te downloaden

Dom Hofmann, medebedenker van Vine, heeft laten weten dat TikTok-concurrent Byte nu te downloaden is voor iOS en Android. De applicatie wordt al een tijdje in bèta getest, maar de lanceringsdatum was nog niet aangekondigd. Daarom komt de launch een beetje als een verrassing.

Hofmann werkt al jaren aan Byte, in elk geval nadat Twitter zijn vorige app Vine overgenomen had. De laatste keer dat de bedenker iets over de nieuwe app vertelde, toen nog onder de naam V2, was in november 2018. De videodeelapp zou namelijk in de lente van 2019 moeten verschijnen, maar die deadline werd nooit gehaald.

Bye nu te downloaden

Byte en Vine lijken in de basis op elkaar. In beide apps is het de bedoeling video’s te maken die niet langer dan zes seconden duren. Vervolgens worden die video’s steeds herhaald. Toen Vine ontzettend populair was, kwamen er heel wat creatieve videomakers uit voort die nu nog steeds actief zijn. Sommige makers hebben populaire en minder populaire YouTube-kanalen, terwijl andere Viners opdoken in speelfilms.

De naam Bye moet niet verward worden met Bytedance, het Chinese bedrijf dat verantwoordelijk is voor TikTok. TikTok is nu wel de grootste concurrent van de nieuwe videodeelapplicatie, aangezien die app in het gat sprong dat achtergelaten werd door Vine. Eerder deden apps als Instagram en Snapchat dat, tot de focus verlegd werd van tieners naar advertenties. Daardoor gebruiken steeds minder jongeren dergelijke platformen, waardoor ze elders gingen kijken en dus bij TikTok uitkwamen.

Hoewel Hofmann de deadline uit 2019 gemist, zullen verschillende oud-Vine-gebruikers allang blij zijn dat er wederom een soortgelijk platform beschikbaar is. In de basis lijken Byte en Vine heel erg op elkaar en staat een belangrijk element centraal: creativiteit. Of een groot deel van de TikTok-gebruikers de nieuwe app een kans geeft, moeten we nog zien — dat hangt ook af van de hype die het bedrijf van Hofmann weet te genereren.

Je vindt de app in Google Play en in de App Store.

Twitter

Reageer op artikel:
TikTok-concurrent en Vine-opvolger Byte nu te downloaden
Sluiten