Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 7 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

TikTok en WeChat mogen vanaf 20 september niet handelen met Amerika

Eerder deze week kondigde President Trump al aan dat apps als TikTok en WeChat geen zaken meer mogen doen met de VS. Nu heeft de president opnieuw een decreet uitgebracht waarin staat dat Amerikaanse bedrijven niet meer mogen handelen met de Chinese bedrijven Bytedance en Tencent.

Donald Trump wil apps en diensten uit China verbannen uit de Verenigde Staten, waardoor applicaties als TikTok en WeChat tegen problemen gaan aanlopen. In zijn onlangs uitgebrachte decreet staat niet alleen dat die apps niet meer gebruikt mogen worden in de VS, ook mogen de bedrijven achter de apps geen zaken meer doen met Amerikaanse partijen.

In het decreet worden de International Emergency Economic Powers Act en de National Emergencies Act aangehaald, die claimen dat de Chinese bedrijven een gevaar vormen voor de nationale veiligheid in de Verenigde Staten. De nieuwe regels gaan over 45 dagen in.

Niet alleen TikTok krijgt het zwaar

Dit decreet zorgt niet alleen voor potentiële problemen voor TikTok en WeChat of de bedrijven achter de populaire applicaties. Juist voor de bedrijven, bijvoorbeeld. Zo is Tencent de grootste investeerder achter grote Amerikaanse bedrijven als Riot Games (van de game League of Legends en Valorant) en Epic Games (bekend van Fortnite en zijn eigen digitale winkel). Het is vooralsnog niet bekend hoe de zaken voor die bedrijven en games gaan lopen in de toekomst.

Ondertussen heeft Microsoft al aangegeven geïnteresseerd te zijn in het overnemen van de Amerikaanse tak van TikTok. Hoewel aanvankelijk bleek dat Microsoft alleen interesse had in de Amerikaanse zaken, blijkt nu dat het softwarebedrijf mogelijk de complete business wil overnemen. De uitkomst zal niet lang op zich laten wachten, aangezien Microsoft vóór 15 september de knoop wil doorhakken. Mochten de onderhandelingen onverhoopt stuk lopen, dan verdwijnt TikTok dus uit Amerika.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
TikTok en WeChat mogen vanaf 20 september niet handelen met Amerika
Sluiten