Mark Hofman
Mark Hofman Apps 20 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

TikTok introduceert functie die meeste gebruikers zonder twijfel gaan haten

Videoplatform TikTok introduceert een nieuwe functionaliteit waar de meeste gebruikers zonder twijfel de rillingen van gaan krijgen. Middels een blogpost maakt moederbedrijf ByteDance bekend dat ouders meer controle krijgen over het account van hun kinderen.

TikTok behoort tot de top 10 meest gedownloade applicatie in het afgelopen decennium en weet vooral goed te scoren bij een jong publiek. Maar met kinderen en tieners die volop op het platform zitten, is er ook wel degelijk een risico te vinden in het gebruik ervan. Daarom heeft TikTok-maker ByteDance besloten om nieuwe opties te introduceren voor ouders. Het moet ervoor zorgen dat hun kinderen een stukje veiliger zijn.

TikTok geeft ouders meer controle

Doordat TikTok voornamelijk een jong publiek aanspreekt, is het succes van de applicatie ook wel degelijk een zorg te noemen voor ouders. Om die reden introduceert ByteDance, de partij die TikTok maakt, de nieuwe Family Safety Mode. Niet alleen een goed initiatief van het bedrijf, maar ook zeker een slim plan om meer gebruikers te winnen. Ouders kunnen namelijk meer inzicht krijgen in het gedrag van hun kinderen op het platform, maar moeten daarvoor wel eerst zelf een account aanmaken.

Wanneer een account is aangemaakt hebben ouders op TikTok inzicht in zaken als dagelijkse schermtijd. Daarbij is er de mogelijkheid om een limiet in te stellen op het aantal Privé-berichten dat kinderen kunnen ontvangen. Sterker nog: de functionaliteit is ook volledig uit te schakelen wanneer je het als ouder echt niet vertrouwt. Daarbij is het ook mogelijk om ongepaste content te blokkeren.

TikTok 2019
TikTok-video in de maak. (Afbeelding: AFP)

Het zijn waarschijnlijk instellingen waar jij als gebruiker misschien de pest in hebt, maar het is volgens TikTok’s Head of Trust and Safety Europe Cormac Keenan voor je eigen bestwil. Zo laat hij weten:

Keenan voegt daar aan toe dat het “heel belangrijk is om plezier te hebben op TikTok”. Maar dat moet uiteraard niet ten kosten gaan van het welzijn van de gebruikers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
TikTok introduceert functie die meeste gebruikers zonder twijfel gaan haten
Sluiten