TikTok-maker ByteDance maakt eigen high-end smartphone voor fans

De ontwikkelaar die verantwoordelijk is voor de populaire applicatie TikTok heeft een eigen smartphone gelanceerd, namelijk de Smartisan Juanguo Pro 3. Dit is een high-end smartphone bedoeld voor de Chinese markt. Het is niet duidelijk of het toestel ook naar Nederland komt.

De Chinese techgigant ByeDance, de maker van de populaire videoapplicatie TikTok, heeft een eigen smartphone gelanceerd. Eerder dit jaar liet de fabrikant al weten de concurrentie aan te willen gaan met andere smartphonefabrikanten, zoals OnePlus en Samsung, maar nu is het toestel ook echt verkrijgbaar in China. Of de telefoon ook naar andere markten komt, is op moment van schrijven nog niet duidelijk.

Dit is de smartphone van TikTok-maker ByteDance

The Next Web schrijft dat de smartphone van TikTok-maker ByteDance Smartisan Jianguo Pro 3 genoemd wordt. Een unieke feature voor deze smartphone is dat je direct op het vergrendelde scherm een snelkoppeling hebt naar de app TikTok, zodat je razendsnel nieuwe video’s kunt maken en delen.

De Smartisan Juanguo Pro 3. (Afbeelding: ByteDance)

De specificaties liegen er niet om. Zo is er een amoled-scherm van 6,39-inch aanwezig, die beschikt over een full HD+-resolutie. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 855+-processor, die we onder meer ook aantreffen in de OnePlus 7T. Daarnaast is er 8 tot 12 GB aan werkgeheugen aanwezig, evenals een accu die beschikt over 4.000 mAh aan energie.

Achterop zit een quadcameramodule bestaande uit een hoofdsensor van 48-megapixel, een groothoeklens van 13 megapixel, een telelens van 8 megapixel en een macrolens van 5 megapixel. Voorop zit natuurlijk een selfiecamera, eentje van 20 megapixel.

Qua software mag je rekenen op Smartisan OS 7. Het is niet niet duidelijk of deze software op Android gebaseerd is of niet, maar de kans is groot van wel.

Niet de eerste ‘socialmediatelefoon’

Dit is niet de eerste keer dat een fabrikant een ‘socialmediatelefoon’ uitbrengt. In 2010 bracht Microsoft de Kin uit, die veel informatie haalde uit Facebook, Twitter, Windows Live en zelfs, jawel, MySpace. En HTC had de First, met zijn eigen Facebook-softwarelaag.

In China kost de TikTok-smartphone Smartisan Jianguo Pro 3 omgerekend net geen 370 euro, exclusief belastingen. Het wachten is nu op informatie over een bredere release.

The Next Web

Reageer op artikel:
TikTok-maker ByteDance maakt eigen high-end smartphone voor fans
Sluiten