Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 14 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

TikTok verbannen: na Instagram test ook Facebook een alternatief

Het lijkt erop dat TikTok wordt verbannen uit de Verenigde Staten, helemaal wanneer Microsoft niet tot een goede deal kan komen. Ondertussen zal het Facebook waarschijnlijk een worst wezen, aangezien dat bedrijf nu werkt aan zijn eigen alternatief voor korte video’s op het platform.

Mocht TikTok daadwerkelijk verdwijnen uit de Amerikaanse App Store, dan levert dat een vacuum op dat zichzelf zal opvullen met alternatieven en klonen. Instagram, onderdeel van Facebook, heeft er in elk geval geen gras over laten groeien en werkt al een tijdje aan Reels. Dat is eveneens een format waarin korte video’s centraal staan. Met Reels maak je video’s van vijftien seconden, die je daarna kunt bewerken met audio, effecten en verschillende tools. Je deelt die video’s met je vrienden en anders wel met heel de community via Explore, maar dan moet je wel je account open hebben staan voor iedereen.

Facebook werkt aan TikTok-kloon

En nu blijkt dat ook Facebook bezig is met een TikTok-kloon. Het wordt, zoals het er nu naar uitziet, geen losse app, maar een onderdeel in de applicatie van het sociale netwerk. Dat blijkt uit een tweet die techjournalist Matt Navarra onlangs geplaatst heeft, met informatie die hij kreeg van software-ingenieur Roneet Michael.

TikTok overleeft het alleen in de VS wanneer er een Amerikaans bedrijf is dat de Amerikaanse zaken overneemt. Microsoft is in de race voor een overname en heel even leek het erop dat Apple ook geïnteresseerd zou zijn. Maar al gauw bleek dat gerucht nergens op gebaseerd te zijn. Dan hebben we natuurlijk nog Twitter die in gesprek is gegaan, maar waarschijnlijk niet de liquide middelen heeft om over te gaan tot een overname.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
TikTok verbannen: na Instagram test ook Facebook een alternatief
Sluiten