Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 18 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

TikTok wekt interesse: na Microsoft en Twitter ook Oracle geïnteresseerd

Weken nadat Microsoft zijn voornemen uitgesproken heeft TikTok over te nemen, zegt Oracle nu hetzelfde te willen doen. Het is dat we weten dat het 2020 is, maar het zou net zo goed 2001 kunnen zijn. Bijna twintig jaar geleden waren beide bedrijven ook al verwikkeld in de strijd omtrent populaire softwarestart-ups.

Dat blijkt uit berichtgeving van de Financial Times. Het bedrijf van Larry Ellison is namelijk van plan om de Amerikaanse, Canadese, Australische en Nieuw-Zeelandse takken van TikTok over te nemen van het Chinese moederbedrijf Bytedance. In het nieuwsbericht staat vermeld dat het bedrijf al samenwerkt met enkele Amerikaanse investeerders, zoals General Atlantic en Sequoia Capital. Die investeerders hebben op dit moment al een aandeel in het Chinese Bytedance, waardoor een eventuele transitie dus mogelijk vergemakkelijkt kan worden op de langere termijn.

Klik/tap voor groter. (Screenshots: OMT/Raymon Mens)

TikTok geniet populariteit Amerikaanse bedrijven

De laatste paar weken is er veel te doen omtrent TikTok. De Amerikaanse president ziet de app, samen met moederbedrijf Bytedance, als een gevaar voor de nationale veiligheid in de Verenigde Staten. Dezelfde term die destijds ook werd gebruikt voor onder meer Huawei en ZTE, eveneens twee Chinese techreuzen die het lastig krijgen onder het bewind van president Trump. En dan hebben we ook nog de WeChat-situatie, die rampzalige gevolgen kan hebben voor de iPhone-verkoop in China.

Nu is het in elk geval zo dat TikTok zo’n negentig dagen de tijd heeft om zijn business in de hierboven genoemde landen te verkopen aan een Amerikaans bedrijf. Mocht het Bytedance niet lukken een geschikte overnamepartner te vinden, dan mag de app niet meer in de Amerikaanse App Store staan, waardoor het aantal gebruikers aldaar dus flink zal afnemen.

Ondertussen heeft Bytedance genoeg geïnteresseerde bedrijven om mee te babbelen. Want naast Microsoft en nu dus ook Oracle, is onder meer Twitter in de race om te bekijken wat beide platformen voor elkaar kunnen betekenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
TikTok wekt interesse: na Microsoft en Twitter ook Oracle geïnteresseerd
Sluiten