Tech 4 dec 2017 Daniel Koster

Zeven onbekende WhatsApp functies die je moet kennen

Het is alweer een tijd terug dat wij handige WhatsApp instellingen met je deelden. Aangezien WhatsApp een vernieuwend bedrijf is, betekent dit dat er weer flink wat functies zijn waarvan jij niet op de hoogte bent. Dat is uiteraard zonde. Vandaar dat we je een handje helpen. 

Verberg je informatie van onbekenden

Iedereen die in het bezit is van je nummer kan je op WhatsApp toevoegen. Het is dan mogelijk te zien hoe laat je voor het laatst online was, welke profielfoto je hebt en meer. Dat staat standaard ingesteld en is natuurlijk niet de bedoeling. Bij je instellingen kun je via ‘Account’ en vervolgens ‘Privacy’ dit aanpassen!

WhatsApp-1-WANT

Voeg een bericht aan je favorieten toe

Soms ontvang je een bericht die je gewoon moet bewaren. Een berichtje van iemand in beschonken toestand of een geniale woordgrap bijvoorbeeld. Dat kan door het bericht kort in te houden. Druk vervolgens op de ster en je kunt het bericht aan je favorieten toevoegen. Deze berichten vind je dan weer terug door in je instellingen ‘Berichten met ster’ te openen.

WhatsApp-2-WANT

Berichten cursief, dikgedrukt en doorgehaald maken

Je kunt in WhatsApp gesprekken teksten cursief, dikgedrukt en doorgehaald maken. Dat is een fluitje van een cent en doe je zo!

WhatsApp-Update-WANT

Vliegensvlug door je berichten navigeren

Via Android kon dit al langer, maar via iOS is dit net mogelijk. Daarnaast is niet iedereen hiervan op de hoogte. Je telefoon kent namelijk een knop waarmee je vliegensvlug naar boven of naar beneden kunt navigeren in een gesprek. Die knop check je hieronder.

WHatsApp-WANT

Microsoft Office bestanden versturen en ontvangen

Het is ook sinds een tijdje mogelijk om via WhatsApp Microsoft Office bestanden te vesturen en te ontvangen. Je kunt deze dan openen in WhatsApp. Helaas kun je die dan niet bewerken, daar zijn weer andere programma’s voor nodig. Het onderstaande stappenplan laat je dit voor elkaar krijgen.

[accordion title=”Microsoft Office bestanden versturen en ontvangen”]

  • Kies de gesprek waar je een Office-bestand in wilt versturen.
  • Tik op de paperclip die je in de menubalk vindt om het deelmenu te openen.
  • Selecteer vervolgens ‘Document’.
  • Zoek de app waarin je het document hebt opgeslagen. Je lokale opslag of Dropbox bijvoorbeeld.
  • Selecteer het document en tik op ‘Stuur’.
  • Je hebt het bestand verzonden!

[/accordion]

Gebruik WhatsApp op het web

Het kan zijn dat je het hebt gemist. Het is namelijk sinds een tijdje mogelijk om WhatsApp op je desktop te gebruiken. Je kunt via dit artikel checken hoe je deze desktopversie kunt installeren en gebruiken op je laptop. Handig, toch?

WhatsApp dekstop

Een gesprek als ongelezen markeren

Dit is een functie die wij vaker gebruiken. Soms open je namelijk een gesprek, maar heb je even geen zin of tijd om daarop te reageren. Als je dat zo laat vergeet je dit geheid later nog te doen. Door ‘m echter als ongelezen te markeren zorg je dat dit niet gebeurt. Via iOS doe je dit door de chat naar rechts te swipen en op ‘Ongelezen’ te drukken. Via Android moet je het desbetreffende chatgesprek ingedrukt houden. Tik dan op de drie puntjes in de menubalk en druk op ‘Markeren als ongelezen.’

WhatsApp-3-WANT

Dat waren de verborgen functies. Het is vast en zeker zo dat jij niet op de hoogte was van één of meer van deze functionaliteiten. Doe er dan vanaf nu wél je voordeel mee. App ze! Check ook deze geweldige nieuwe WhatsApp-update!

Reageer op artikel:
Zeven onbekende WhatsApp functies die je moet kennen
Sluiten