Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 20 okt 2018

Met deze high-tech tegeltjes raak je ooit meer je spullen kwijt

Met alle must-have items die er tegenwoordig in de winkel liggen, hebben we inmiddels toch wel een hele berg aan spullen verzameld die we allemaal “nodig” hebben. Er hoe meer spullen je verzamelt, hoe meer dingen je kwijt kunt raken en eindeloos moet zoeken. Hoe vaak ben je bijvoorbeeld wel niet je smartphone kwijt? Om maar niet te spreken over die vervelende sleutels en je fiets. Met de Tile tegeltjes hoef je je daar gelukkig geen zorgen meer over te maken. Ze zorgen er technisch gezien misschien niet voor dat je je spullen niet kwijt raakt, maar wel dat je ze altijd weer terug vindt.

Tweede generatie Tile Mate en Pro

De Tile producten bestaan al een tijdje, maar onlangs mochten we kennis maken met de tweede generatie Tile Mate en Tile Pro. De tegels kun je vastmaken aan bijvoorbeeld je sleutelbos of verstoppen onder je fietszadel, zodat je je sleutels en fiets makkelijk weer terug kunt vinden. Dit kun je doen met behulp van de bijbehorende app. Deze laat je bijvoorbeeld op de kaart zien, waar je spullen liggen. Ook kunnen de tegeltjes zelf los gaan met een alarm, zodat je ze op gehoor kunt vinden.

Tile tegeltjes

Spullen zoeken met Alexa en Google Assistant

Als je een slimme speaker hebt met Alexa of Google Assistant, kun je ook die om hulp vragen. Met liefde helpen de assistenten je om je tegeltjes weer terug te vinden. En ben je een keer je smartphone kwijt, dan druk je gewoon op de knop van je Tile en je hoort waar hij ligt. Zelfs als je het geluid van je toestel op stil hebt gezet. Natuurlijk hebben de Tiles een bepaald bereik en kan het voorkomen dat je toch echt te ver bent. Het handige aan het systeem is dat de Tile community je dan kan helpen. Over de hele wereld zijn er gebruikers, die via hun eigen Tiles je spullen kunnen vinden en je de locatie kunnen pingen al ze in de buurt van de verloren spulletjes zijn.

Tile Pro

Hoger volume en groter bereik

Zowel de Tile Mate als Pro komen nu met een groter bereik en hoger volume dan voorheen. Bij de mate krijg je nu een bereik van 45 meter, terwijl dat bij de Pro zelfs het dubbele is. Ook qua volume krijg je met de pro twee keer zoveel power. Beide tegeltjes komen nu ook met vervangbare batterijen, die een heel jaar zouden meegaan. De Tile Mate kun je scoren voor 24,99 euro, terwijl je voor de Pro versie 34,99 euro kwijt bent. Ook kun je gaan voor een pakket met meerdere tegeltjes, wat uiteindelijk goedkoper uitkomt dan ze los kopen.

Ook de app Sortly is speciaal ontworpen, zodat je je spullen nooit meer (permanent) kwijtraakt. Hij is echter meer bedoeld om je te helpen met het georganiseerd opbergen van je spullen en houdt precies bij waar je alles hebt gelaten.

Stuff

Reageer op artikel:
Met deze high-tech tegeltjes raak je ooit meer je spullen kwijt
Sluiten