Tile’s tracker tegeltjes krijgen betere Google Assistant integratie

Tegenwoordig lijken we met z’n allen steeds meer spullen te hebben en hoe meer spullen je hebt, hoe meer er ook is om kwijt te raken. Daarom bestaan er ook allerlei Bluetooth trackers om je spullen weer terug te vinden, zoals de bekende tegeltjes van Tile. Ook Apple zou volgens de berichten bezig zijn met een eigen tracker en het lijkt erop dat Tile de wereld er nog snel aan wil herinneren dat zij er ook nog zijn. Onlangs lieten ze weten dat hun trackers binnenkort een beter Google Assistant integratie krijgen.

Tile en Google Assistant

De Tile trackers kun je gebruiken om je spullen terug te vinden via je smartphone. En dankzij deze koppeling kun je de tegeltjes zelf ook gebruiken als je juist je telefoon kwijt bent. Daarnaast ondersteunen de tegels op het moment al Google Assistant, die je verloren tegeltjes voor je kan opsporen. Zo kun je met de opdracht “Hey Google, ask Tile to find my phone” ervoor zorgen dat een Tile tracker, die gekoppeld is aan je toestel, gaat rinkelen.

Tile Pro
Bron: Tile

Spullen opsporen zonder smartphone

Om dat laatste te doen heb je echter wel je smartphone nodig. Maar stel dat je die ook even niet bij je hebt? Daar kan de nieuwe Google Assistant integratie je in de toekomst mee gaan helpen. Google’s assistant gaat namelijk Tile’s “direct ring” technologie ondersteunen, waardoor je zelfs zonder je smartphone je trackers weer kunt opsporen. Je zou direct via een “Hey Google” of “Ok Google” aan bijvoorbeeld je Home speaker kunnen vragen of de assistent je trackers kan laten rinkelen.

Tile vs. Apple

Dat is uiteraard een stuk handiger en als we eerlijk zijn is een smartphone ook iets dat je best vaak per ongeluk ergens laat liggen. Wanneer de verbeterde Google Assistant integratie eraan komt, is nog onbekend. Tile doet er waarschijnlijk goed aan om hun tegeltjes zo snel mogelijk onvervangbaar te maken. Want zoals gezegd zou ook Apple bezig zijn met een tracker en volgens de berichten zou de iphonemaker zelfs augmented reality inzetten om met ballonnen een visueel spoor voor je te creëren naar je verloren items.

Globenewswire

Reageer op artikel:
Tile’s tracker tegeltjes krijgen betere Google Assistant integratie
Sluiten