Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Tech 1 mei 2020

Tim Cook verwacht dat Android-gebruikers overstappen naar iPhone SE

Apple-CEO Tim Cook is natuurlijk positief na de lancering van de nieuwe iPhone SE afgelopen maand. Hij verwacht dan ook dat Android-gebruikers zullen overstappen naar de betaalbare nieuwe smartphone.

Cook steekt niet onder stoelen of banken hoe geweldig hij de nieuwste iPhone van zijn bedrijf vindt. Hij noemt de smartphone dan ook sneller dan de snelste Android-telefoons die dit moment op de markt zijn. Tijdens een gesprek met analisten na de bekendmaking van de kwartaalcijfers van Apple ging hij dieper in op de pas uitgebrachte iPhone SE.

Overstappen naar iPhone SE

Cook verwacht vooral meer iPhones te verkopen in landen waar het gemiddelde inkomen wat lager is dan in het westen. “Ik verwacht dat er redelijk wat mensen zullen overstappen naar iOS. Het is een heel betaalbare telefoon die sneller is dan de snelste Android-smartphones. Het heeft een uitzonderlijke waarde,” laat de Apple-CEO weten.

De analisten gingen verder in op de prijs van Apple-producten. Zij waren benieuwd of het uitbrengen van de iPhone SE een plan is om de prijzen van komende smartphones te verhogen. Cook ontkent dit: “Wij leveren altijd het beste product tegen een goede prijs. Die strategie is niet veranderd. Zoals je weet hadden we eerder een SE op de markt. Het is fantastisch om hem weer terug op markt te brengen, want het was een geliefd product. Ik zou er dan ook niets anders in zien dan dat we mensen de beste deal voor het beste product geven.”

Coronavirus

Overigens is Cook niet alleen tevreden over de iPhone SE. Hij is ook blij hoe het eraan toegaat bij het bedrijf tijdens de coronacrisis. “Wij werken gewoon door. Iedereen raakt gewend om thuis te werken. Op sommige afdelingen zijn mensen zelfs productiever, terwijl dat op andere afdelingen wat minder is. Uiteindelijk hebben we de klant de producten kunnen geven die ze willen. Zij zijn belangrijker dan ooit.”

9to5mac

Reageer op artikel:
Tim Cook verwacht dat Android-gebruikers overstappen naar iPhone SE
Sluiten