Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 31 jul 2019

Tim Cook bevestigt geruchten: Apple Card verschijnt in augustus

Tijdens een evenement in maart introduceerde Apple de Apple Card: een eigen creditcard van de producent uit Cupertino. De afgelopen tijd gingen de geruchten al rond over een mogelijke releasedatum, maar officiële bevestiging kwam er nooit. Tot nu. Tim Cook bevestigt namelijk dat de Card in augustus dit jaar gaat verschijnen.

Apple Card gaat in augustus verschijnen

Tijdens het bekendmaken van de kwartaalcijfers van Apple heeft CEO Tim Cook ook direct bevestigd dat de Apple Card in augustus gaat verschijnen. In maart dit jaar werd de kaart, tijdens de lancering van Apple TV Plus, voor het eerst aangekondigd. Het product moet een toevoeging worden op betaalproduct Apple Pay. Apple Card komt niet alleen in een digitale variant, maar zal ook als fysieke titanium kaart beschikbaar zijn.

Volgens Tim Cook lopen er op dit moment al duizenden Apple-medewerkers rond met de kaart en wordt deze ook al gebruikt voor betalingen. Dat heeft alles te maken met het feit dat de Apple Card al vanaf volgende maand zich richting de markt gaat bewegen. Tijdens de aankondiging van de Q3 cijfers liet de CEO weten dat de kaart vanaf augustus aan te vragen is.

Op dit moment is alleen nog niet bekend of we daar in Nederland ook al iets aan hebben. Sinds kort hebben we, dankzij ING, ook Apple Pay in ons land. Of daar ook een Apple Card aan toegevoegd gaat worden is nog niet bekend. Het enige nieuws dat naar buiten is gekomen, is het nieuws dat de creditcard vanaf volgende maand aan te vragen is.

Apple Card

Kredietkaart gebouwd op vijf pijlers

Zoals eerder vermeld werd de Apple Card in maart dit jaar onthuld. Daar werd al vrijwel direct duidelijk dat het product ontstaan was door een samenwerking tussen Apple en de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. Hierdoor heeft deze specifieke kaart meer te bieden dan een “normale” creditcard. Dit zijn volgens het bedrijf de vijf pijlers waarop de Apple Card gericht is:

  • Makkelijk aan te vragen vanaf je iPhone
  • Geen verborgen kosten
  • Een (relatief) lage rente
  • Duidelijk beloningsprogramma voor het gebruik van de kaart. Direct geld terug.
  • Volledige privacy en beveiliging

Meer informatie over Apple Pay? Check dan zeker even dit artikel!

Reageer op artikel:
Tim Cook bevestigt geruchten: Apple Card verschijnt in augustus
Sluiten