Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 7 mrt 2019

Tim Cook brengt Apple’s Netflix-killer in gevaar

Als alle geruchten rondom Apple‘s streamingdienst waar zijn, krijgen we op 25 maart meer te horen over Apple Video. Netflix krijgt in 2019 niet alleen te maken met concurrentie van Disney, maar ook de producent uit Cupertino zal zich mengen in de strijd. Op dit moment zijn er een groot aantal concepten in productie, maar die verlopen alles behalve goed. En dat heeft alles met Tim Cook te maken. 

Tim Cook gevaar voor Apple Video?!

Apple komt met een eigen streamingdienst in de vorm van Apple Video. Een dienst die voorzien gaat worden van geheel eigen exclusives en producties, wat bijna wel een vereiste is wanneer je het opneemt tegen Netflix. Maar waar Apple Video op het eerste gezicht als positieve ontwikkeling oogt, lijkt het erop dat de producties van de exclusives alles behalve positief zijn. Verschillende producenten laten, anoniem, aan The New York Post weten dat het geen rozengeur en maneschijn is.

Apple Video

Volgens de producenten zijn de leidinggevenden van Apple, waaronder CEO Tim Cook, wel heel erg opdringerig. Waar platformen als Netflix vaak een budget geven aan scriptschrijvers, producer en regisseurs, bemoeit het zich verder niet met de inhoud. Echter lijkt dit bij Apple compleet anders te zijn. Zo is te lezen in The New York Post:

“Tim Cook bemoeit zich actief met de inhoud van de series. Hij vertelde ons bijvoorbeeld dat we niet zo gemeen moeten zijn in het scrip.”

Een opvallende ontwikkeling als je het ons vraagt. Zeker wanneer je dit ook nog eens optelt bij het gebrek aan transparantie en een flinke portie onduidelijkheid. Het resultaat? Series kunnen niet zo goed worden als dat ze bedoeld zijn. Zo laat een van de bronnen weten.

“Apple zorgt voor constante veranderingen. Ze ontslaan schrijvers, nemen nieuwe aan en zijn niet transparant over wat ze willen. Daardoor worden een boel series niet zo goed als ze kunnen zijn.”

Apple houdt dus gigantisch de lepel in de pap. Of dat ten goede komt van de dienst zelf, zullen we naar verluidt vanaf 25 maart weten.

Reageer op artikel:
Tim Cook brengt Apple’s Netflix-killer in gevaar
Sluiten