Jelle van Es
Jelle van Es Tech 2 jul 2019

Tim Cook: “Apple werkt aan waanzinnige producten”

Apple was ooit een bedrijf dat bekend stond om de vele innovaties. De laatste jaren zijn het echter andere bedrijven die met echte vernieuwingen komen. Tel daarbij het vertrek van Jony Ive bij op, die overigens wel nog als externe partij verbonden blijft aan Apple, en je hebt de poppen redelijk aan het dansen. Volgens de CEO van Apple, Tim Cook, hoeven Apple-liefhebbers zich echter nergens zorgen om te maken. Hij stelt dat er heel wat waanzinnige producten van Apple in ontwikkeling zijn.

Tim Cook heeft vertrouwen in Apple

In zijn eigen woorden gaat het om ‘projects that will blow you away’. Cook reageert op NBC via een email op een artikel dat eerder op de Wall Street Journal was verschenen. In dat artikel wordt beweerd dat Jony Ive Apple beu was en nauwelijks meer op kantoor was te vinden. Dat had vervolgens weer zijn weerslag op het team en zou Apple vleugellam hebben gemaakt.

Apple Tim Cook Sip

Volgens Cook zou het verhaal niet kloppen met de werkelijkheid en kloppen de gemaakte conclusies niet. In de basis zou d de schrijver van het artikel niet goed begrijpen hoe Apple’s design team werkt. Het gaat niet in op de manier van werken en de relaties die de werknemers onderling met elkaar hebben. Cook stelt verder dat het design team van Apple uiterst getalenteerd is en dat hij alle vertrouwen heeft dat het team onder de leiding van de nieuwe mensen als Jeff, Evans en Alan nog beter uit de verf gaat komen. En de producten waarmee ze gaan komen zouden dat moeten onderstrepen. De grote vraag is dan natuurlijk wel om wat voor producten het precies gaat.

Wil je meer lezen over het vertrek van Ive en het artikel over de omstandigheden waarop dat vertrek zou zijn ontstaan? Lees dan zeker dit handige artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tim Cook: “Apple werkt aan waanzinnige producten”
Sluiten