Tim Cook: “Er komt een dag waarop je denkt, hoe had ik zonder Apple Watch kunnen leven”

Tijdens de openingsdag van Startup Fest Europe sprak Tim Cook vanmorgen samen met Neelie Kroes over de rol van Apple in het startupleven en kwamen de focus en toekomst van Apple ter sprake.

Waar Apple over 5 en 10 jaar staat

Dit was een vraag waar Tim Cook het liefst geen antwoord op geeft, maar het is duidelijk dat de hoogste prioriteit van Apple gezondheid is. Het gezondheidssysteem moet simpeler en effici├źnter worden. Zowel voor de gezondheidsorganisaties als de pati├źnt. Hier moeten apps voor zorgen, maar ook de Apple Watch gaat hier in de toekomst voor zorgen.

De Apple Watch moet straks alles in het lichaam kunnen meten waardoor symptomen in een vroeg stadium wordt gesignaleerd. Als voorbeeld gaf Tim Cook aan dat wanneer wij in een auto stappen de auto via lampjes aangeeft dat de benzine op is of dat de olie moet worden ververst. Deze rol zal de Watch straks ook in het leven van de mens spelen. “Er komt een dag waarop je terugdenkt en je afvraagt hoe je ooit zonder Apple Watch had kunnen leven,” aldus Tim Cook.

Ook immigratie en educatie zijn belangrijk

Om innovatie in een wereldwijde markt te stimuleren en startups te laten groeien moeten de Europese overheden immigratie omarmen. Maar ook diversiteit moet hoog op de agenda staan om verschillende gezichtsvelden te genereren. En om open te staan voor meer idee├źn.

Toen het onderwerp educatie ter sprake kwam focuste Tim Cook zich vooral op programmeren. Dit moet een verplichte taal worden op de basisschool. Zodat zowel mannen als vrouwen in een jong stadium de taal leren begrijpen.

Les aan startups

Tim Cook benadrukte op het podium dat je als jonge ondernemer vanuit passie en liefde voor het product moet handelen. Dat moeten je drijfveren zijn en help je mensen naar een hoger niveau, niet het geld.

Wordt Apple een telecomprovider?

Neelie Kroes vroeg aan Cook of Apple niet de rol als globale telecomprovider op zich wilde nemen. Cook gaf aan dat dit niet de focus van Apple is en dat ze goed zijn in het maken van devices, niet in netwerken. Ze werken dan ook graag nauw samen met providers over de hele wereld. Verder reageerde Tim Cook vooral diplomatisch op dit onderwerp.

Later vandaag komen er sprekers als Eric Schmidt (Alphabet, Travis Kala Nick (Uber) en Nathan Blecharczyk (Airbnb) voorbij. Stay tuned en check hier de live stream van Startup Fest Europe.

Reageer op artikel:
Tim Cook: “Er komt een dag waarop je denkt, hoe had ik zonder Apple Watch kunnen leven”
Sluiten