Tim Cook bevestigt: je kunt vertragingsfunctie iPhone met iOS 11 zelf uitschakelen

Lisanne Beijen 18 jan 2018 Tech

De CEO van Apple, Tim Cook, heeft vandaag laten weten dat de volgende update naar iOS 11 het mogelijk maakt voor gebruikers om het systeem uit te schakelen dat iPhones trager maakt wanneer de batterij ouder wordt.

Tim Cook belooft meer transparantie

Eind december kwam naar buiten dat Apple speelt met de performance van iPhones wanneer de batterij ouder wordt. Het bedrijf gaf destijds toe dat iPhones trager worden naarmate de batterij ouder wordt, en dat Apple dit bewust heeft gedaan. De reden hiervoor was om te voorkomen dat apparaten opeens zouden uitvallen als de batterij echt aan het einde was gekomen, zonder dat gebruikers dit zagen aankomen. Dit is echter iets dat Apple het beste vanaf dag een bekend had kunnen maken.

Tim Cook

Apple wil liever niet dat er met scheve ogen naar ze wordt gekeken, dus hebben ze een oplossing bedacht voor het probleem. Het zal binnenkort mogelijk zijn om het systeem dat de prestaties van de iPhone vertraagt uit te schakelen. Dit liet Tim Cook weten in een interview met het Amerikaanse ABC News (in de video vanaf minuut 4:00).

Cook zegt in de video dat Apple mensen inzicht wil geven in de staat van hun batterij, en dat de update voor veel transparantie zal zorgen. Dit is iets dat het Amerikaanse techbedrijf nog niet eerder heeft gedaan. Daarnaast zal je iPhone je ook op de hoogte houden over wanneer de prestaties van de batterij verminderen.

Apple heeft al eerder beloofd dat er een update zou komen die het voor gebruikers mogelijk maakt om een beter inzicht te krijgen in het batterijverbruik van hun iPhone. Het lijkt er op dat deze belofte met de volgende update waar gemaakt zal worden. De volgende versie van iOS wordt in februari uitgerold, maar zal eerst alleen voor developers beschikbaar zijn.

Naast dit soort ‘formaliteiten’ is Apple ook bezig met een eigen videodienst, genaamd Apple Video. Dit moet een concurrent van Netflix gaan worden. De vijfde titel is inmiddels bekend!

Reageer op artikel:
Tim Cook bevestigt: je kunt vertragingsfunctie iPhone met iOS 11 zelf uitschakelen
Sluiten