Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 05/03/2019

Tim Cook wil wederom prijswijziging voor MacBook Air

De MacBook Air was, gezien het prijskaartje van €1097, altijd een van de populairste laptops. Echter wist Apple dit succes eigenhandig te beëindigen door een gloednieuwe 13-inch MacBook Air op de markt te brengen dat gepaard ging met de prijs van €1349. Echter ziet CEO Tim Cook zelf ook wel in en komt hij met de aankondiging van een prijswijziging. 

Apple CEO wil lagere MacBook Air prijs

Apple’s meest succesvolle laptop, de MacBook Air, werd in 2018 voorzien van een spiksplinter nieuw jasje. Een jasje wat ervoor zorgde dat de laptop aan alle kanten verbeterd werd. Zo kreeg de Air een Retina-scherm, dunnere randen, Thunderbolt 3, nieuwe trackpad en een gloednieuw toesten. De MacBook Air was het pareltje wat het altijd al geweest was, maar dan volledig in de stijl van 2018. Alleen waar de specificaties en het design volledig naar het jaar 2018 waren gericht, was de prijs dat helaas ook. De grootste charme van de MacBook Air verdween en Apple sneed zich keihard in de vingers.

Waar de MacBook Air voorheen een bijna perfect prijskaartje van €1097 had, kost de gloednieuwe variant de gebruiker al snel €1349. Een wijziging die alles behalve lekker uit wist te pakken bij het grote publiek dat eerder wel voor een Air koos. Apple ziet dat zelf ook en gooit de prijs op termijn omlaag. Dit maakt CEO Tim Cook bekend tijdens een bijeenkomst met aandeelhouders. Wanneer de prijsdaling exact ingaat en in hoeverre de verlaging gaat worden is op dit moment nog niet bekend.

MacBook Air 2018

Wel kunnen we bijna met zekerheid zeggen dat Apple tot het einde van het jaar wacht met de verlaging. En tegen die tijd kunnen we ons wederom opmaken voor een ‘speed bump’ van de MacBook Air 2018. De verlaging komt dus, maar jij hoeft er als consument niet persé op te blijven wachten. Tenzij je uiteraard pas aan het einde van dit jaar de laptop aan wil schaffen natuurlijk.

Reageer op artikel:
Tim Cook wil wederom prijswijziging voor MacBook Air
Sluiten