Tim Cook bevestigt: Apple werkt aan software voor zelfrijdende auto’s

Na jaren van geruchten over de mogelijke betrokkenheid van Apple in de auto indrustrie is nu van Tim Cook zelf het verlossende woord gekomen. Apple zal niet zelf auto’s gaan produceren, zoals eerst werd verwacht, maar het bedrijf zal zich focussen op de technologie achter zelfrijdende auto’s.

Tim Cook: auto project is moeder van alle AI projecten

Cook gaf in een interview met Bloomberg aan dat de technologie voor verschillende doeleinden gebruikt zou kunnen worden. Apple zou het project zien als de moeder van alle artificial intelligence projecten. Hij vertelde verder dat het concept van autonomie erg spannend is voor het Apple en dat technologie erachter de belangrijkste zaak is. Cook heeft echter niet ontkend dat Apple in de toekomst zich misschien wel meer met de hardware zal gaan bemoeien.

Tim Cook

Jarenlang volop geruchten over Project Titan

Het is geen geheim dat Apple al geruime tijd geïnteresseerd is in de auto industrie. Geruchten over het zogenaamde Project Titan circuleren al jaren. Apple zou meer dan 1000 ingenieurs hebben ingehuurd voor het het project. Volgens de geruchten zou Apple eerst plannen hebben gehad om te concurreren met bedrijven zoals Tesla. Later zou het bedrijf echter van richting zijn veranderd en zich alleen bezighouden met de software. De geruchten werd kracht bijgezet door recentelijk opgedoken documenten. Hierin kwam onder andere naar voren dat Apple een vergunning had verkregen om testen uit te voeren met autonome auto’s.

Apple Project Titan

Zelfrijdende technologie maar één deel van de veranderingen in de auto industrie

Tim Cook deelde verder met Bloomberg dat de autoindustrie rijp is voor een disruptie, maar dat de software voor zelfrijdende auto’s maar één van de drie factoren in deze verandering is. Daarnaast zullen de overgang naar elektrische auto’s en het delen van auto’s een belangrijke rol spelen.

Ook Volvo is druk bezig met zelfrijdende voertuigen. Bij Volvo was het voertuig wel wat groter dan een personenauto. Het bedrijf heeft namelijk testen uitgevoerd met een zelfrijdende vuilniswagen.

Reageer op artikel:
Tim Cook bevestigt: Apple werkt aan software voor zelfrijdende auto’s
Sluiten