Tim Draper is zeker over de Bitcoin in 2020, hoe zeker zijn wij van Tim Draper?

Nu het einde van het jaar nadert kijken steeds meer experts vooruit naar de Bitcoin in 2020. Welke ontwikkelingen zien zij en welke koers verwachten zij? In een recent interview ging cryptolegende Tim Draper uitgebreid in op zijn visie voor de Bitcoin in 2020. Wij vroegen ons af wat hij beweert en hoe betrouwbaar zijn bewering kan zijn. 

Hoe werd Tim Draper Bitcoin expert?

Tim Draper raakte bekend in de Bitcoin-wereld toen hij in 2014 op aanraden van zijn zoon op een veiling de Bitcoins kocht die de FBI in beslag nam bij het oprollen van darknet-supermarkt Silk Road. Het was de eerste keer dat een overheid cryptomunten veilde en daarmee een waarde van digitale valuta erkende. Daarom staat deze veiling ook wel bekend als de veiling die cryptomunten legaliseerde. Wie de koersontwikkeling sinds 2014 kent weet dat Draper een vermogen heeft verdiend.

Wat zegt Tim Draper over de Bitcoin in 2020?

Draper deed eerder een voorspelling van de Bitcoin op lange termijn (zie hierna). Op basis van het feit dat de Bitcoin in zijn optiek voor ligt op de ontwikkelingen die hij inschatte heeft hij deze voorspelling naar voren gehaald. Hij voorziet dat de Bitcoin nu al de $ 250.000,- aantikt binnen 6 tot 12 maanden na de halving (gepland voor april 2020). $ 250.000,- is volgens hem dan ook als een reële koers per eind 2020.

Hij baseert deze voorspelling deels op technische analyses. Volgens de modellen die hij gebruikt zou de koers nu rond $ 7.500,- moeten liggen en dat blijkt accuraat. Op het moment van schrijven is de koers namelijk $ 7.634,66. Hoewel hij zelf aangeeft dat hij minder zeker is over voorspellingen op korte termijn voorziet hij een koers van $ 8.500,- voor het eind van 2019.

Naast de technische analyses wijst hij op twee belangrijke ontwikkelingen die aan dit record bij gaan dragen. Enerzijds verwacht hij dat Bitcoin de plaats van de creditcards overneemt omdat creditcards tussen 2,5% en 4% per transactie innemen. Daarnaast verwacht hij dat het aantal vrouwen in crypto snel toe zal nemen. Zijn hele voorspelling zie je in onderstaande video. (Tekst loopt door na de video).

Hoe betrouwbaar is Draper’s visie op de Bitcoin?

Vorig jaar voorspelde Draper dat de Bitcoin in 2022 op $ 250.000,- zou staan. Hij is dus in ieder geval consistent. Daarnaast doet de man relatief weinig voorspellingen. Zijn trackrecord als investeerder maakte hem miljardair, dus dat geeft enig inzicht aan. Opvallend is een eerdere voorspelling die hij in september 2014 deed. Hij voorspelde toen (met de koers van de Bitcoin op dat moment rond $ 400,-) dat de Bitcoin ‘binnen 3 jaar’ $ 10.000,- zou noteren. Op 29 november 2017 passeerde de Bitcoin voor het eerst de $ 10.000,-. Dat was dus redelijk spot-on.

Hoewel de technische analyses waar hij zich op beroept niet te controleren zijn, tonen ze volgens hem aan dat ze in lijn met zijn voorspellingen liggen. Daarnaast is hij zeker niet de enige die verwacht dat de Bitcoin na de halving (gepland voor april 2020) enorme koerssprongen zal maken. Of de Bitcoin al zo snel een vervanger voor creditcards zal zijn is naar mijn idee wel de vraag. De rente op creditcard-uitgaven is hoog, maar 4% verschil in dagkoersen van de Bitcoin is (nog) geen uitzondering. Om naar de $ 250.000,- te gaan zal dat ook geen uitzondering moeten worden.

Onze inschatting

Op basis van het verleden en de (niet te controleren) technische analyses lijkt Tim Draper op koers te liggen met zijn voorspelling voor de Bitcoin. Of de top inderdaad rond $ 250.000,- zal liggen betwijfelen we. Wellicht zijn zijn fundamentele inschattingen iets te rooskleurig.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Tim Draper is zeker over de Bitcoin in 2020, hoe zeker zijn wij van Tim Draper?
Sluiten