Tech 11 feb 2019 Noah Korevaar

De golven van het internet: de toekomst van Bitcoin in 2022

Nu Bitcoin in zijn langste bear market ooit zit, is het lichtpuntje aan het einde van de tunnel verder weg dan ooit. Waar velen een nucleaire cryptowinter voorspellen, zijn er gelukkig ook nog optimisten. Waaronder de tech-miljardair Tim Draper.

De toekomst van Bitcoin

Hij is altijd al een van de meest ambitieuze Bitcoin-bulls geweest. Sterker nog, hij voorspelt dat crypto uiteindelijk goed zal zijn voor tweederde van al het geld op de wereld. Meer dan traditioneel fiatgeld dus.

“Het zal beter zijn voor de mensen,” aldus Draper. “Ze gaan overstappen op crypto, weg van politiek geld – wat ze fiat noemen. Dat is wat gaat gebeuren de komende jaren.”

Dat is een toekomstbeeld dat anno 2019 verder weg lijkt dan ooit. Je kunt Draper dan ook gerust een crypto-evangelist noemen. Hij gelooft er bijvoorbeeld nog steeds heilig in dat Bitcoin ergens in 2022 de 250.000 dollar aan zal gaan tikken. Ja, dat las je goed: meer dan twee ton.

Tim Draper
Tim Draper

Golven en een kwestie van tijd

Daarbij focust de investeerder op de lange termijn en laat hij zich niet gek maken door prijsbewegingen op de korte termijn. Draper benadrukt dat Bitcoin een disruptive en game-changing revolutie is. En, zo beweert de investeerder, dan is het enkel een kwestie van tijd.

“Ik neig ernaar om mijn dollars in Bitcoin te stoppen, want waarom zou ik een munteenheid willen die verbonden is aan politieke macht als ik ook een munteenheid kan hebben die frictieloos en wereldwijd is?”

De miljardair erkent dat de markt er op dit moment niet goed uit ziet, maar is er zeker van dat Bitcoin zijn pieken en dalen zal overleven. De markt zal zich voortbewegen, aldus Draper:

“Het internet begon op dezelfde manier. Het kwam in grote golven, en toen crashte de boel compleet. En toen kwam de volgende golf, maar geconcentreerd en veel groter. Ik denk dat hetzelfde hier gaat gebeuren.”

Reageer op artikel:
De golven van het internet: de toekomst van Bitcoin in 2022
Sluiten