Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 18 september 2018

Biljoenen: Tim Draper bevestigt opnieuw potentie Bitcoin en altcoins

De invloedrijke investeerder Tim Draper blijft optimistisch, ondanks de rode cijfers in de cryptomarkt. Afgelopen vrijdag bevestigde hij opnieuw zijn optimistische visie voor de toekomst van Bitcoin en altcoins.

Tim Draper heeft vertrouwen in cryptomarkt

Daarin is hij allesbehalve voorzichtig. Sterker nog, de venture capitalist is er van overtuigd dat de markt uiteindelijk 80 biljoen dollar waard zal zijn. Binnen 15 jaar zelfs.

Draper legt uit dat wanneer men beseft dat cryptocurrency zoveel potentie heeft, dat de markt zijn daadwerkelijke waarde beter zal reflecteren.

De Amerikaan is al lange tijd extreem positief over cryptocurrency. Hij kwam veelvuldig in het nieuws toen hij in beslag genomen Bitcoin kocht tijdens een veiling, afkomstig van Silk Road. Dat was een illegale marktplaats op het dark web.

Tim Draper
Tim Draper

Hij harkte zo maar liefst 30.000 bitcoin binnen, voor minder dan 20 miljoen dollar. Tegelijkertijd is Draper zeer kritisch over de manier waarop overheden cryptocurrency onderwaarden, en haast bagatelliseren.

Sterker nog, recentelijk suggereerde hij zelfs dat Bitcoin de roepie zou moeten vervangen, nadat de centrale bank van India crypto-gerelateerde accounts afschafte.

80 biljoen dollar klinkt als een overdreven bedrag, maar vergeet niet dat Draper het eerder bij het rechte eind had. Al in 2014 beweerde hij dat Bitcoin binnen drie jaar 10.000 dollar waard zou zijn.

Draper ziet voor zich dat cryptocurrency van alles zal vervangen, van credit cards tot mobiele betalingen

Toen werd hij uitgelachen, maar uiteindelijk bleek het toch te kloppen. Bovendien is Draper een tech-investeerder van het eerste uur. Hij was er vroeg bij als investeerder van bedrijven als Skype, Tesla en Twitter. Ook is hij een gerespecteerde en ervaren mentor in Sillicon Valley.

Bitcoin passeert 250.00 dollar in 2022

We hebben het hier dus niet over een nobody die toevallig wat geld met crypto heeft verdiend. Op de iets kortere termijn heeft de investeerder ook nog een voorspelling in de pijplijn zitten: volgens hem zal Bitcoin nog in 2022 de 250.000 dollar passeren.

Draper ziet voor zich dat cryptocurrency van alles zal vervangen, van credit cards tot mobiele betalingen. Uiteindelijk zal de inefficiëntie van fiatvaluta een “lachtertje worden”.

⚡️Lees ook: Elon Musk rekruteert bedenker Dogecoin voor strijd tegen crypto-scambots

 

 

Reageer op artikel:
Biljoenen: Tim Draper bevestigt opnieuw potentie Bitcoin en altcoins
Sluiten