Swipen op Tinder te zwaar voor je? Binnenkort kun je aan de slag met Tinder Lite

Met het oog op smartphonegebruikers in opkomende landen zien we steeds vaker dat bedrijven ervoor kiezen om een lichtere versie van hun apps uit te brengen. Zo heeft Google bijvoorbeeld een hele reeks aan uitgeklede Go apps, waaronder Google Maps Go, Gmail Go en Google Assistant Go. Verder is ook Facebook van de partij en kennen we Lite versies van Instagram, Twitter en Spotify. Binnenkort kunnen we aan dat lijstje ook Tinder toevoegen. Onlangs liet Match Group CEO Mandy Ginsberg tijdens een meeting met investeerders namelijk weten dat er een lichte versie van de dating app aan zit te komen.

Tinder Lite voor Zuidoost-Azië

Met een Lite versie van Tinder probeert Match Group het bereik van de app te vergroten in opkomende landen. Daar hebben gebruikers vaak te kampen met hoge prijzen voor dataverbruik en budget toestellen waar niet al te veel opslagruimte op zit. Een app die minder groot is en niet veel bandbreedte verbruikt kan dan een uitkomst zijn en ervoor zorgen dat gebruikers toch met de meest populaire apps aan de gang kunnen. Tinder Lite zou volgens Ginsberg voornamelijk gericht zijn op de Zuidoost-Aziatische markt. De internetpenetratie zou daar de afgelopen vijf jaar zo’n 15 procent zijn gestegen en daarbij zou het gebied bestaan uit steden met een hoge dichtheid, waarin miljoenen mensen zouden wonen.

Tinder app

Weg met zware features

Hoewel we weten dat het een lichtere versie van Tinder gaat worden, is het nog onbekend hoe Match Group dat precies voor elkaar gaat krijgen. Doorgaans worden bepaalde features eruit gehaald, die niet essentieel zijn voor de kernervaring van de app. Bij Tinder gaat het natuurlijk om het swipen en het vinden van matches en alle zware features die daar niet direct mee te maken hebben zouden mogelijk kunnen verdwijnen bij Tinder Lite. Hoe dan ook zullen we gauw genoeg merken wat Tinder Lite precies is en natuurlijk is zo’n lichtere app ook voor mensen met premium toestellen handig.

Niet alleen voor apps maar ook voor smartphones is er een Lite trend gaande. Smartphonemakers komen voor mensen die niet de hoofdprijs aan een toestel uit willen geven steeds vaker met een goedkoper model van hun premium toestellen, dat toch ook uitgerust is met geavanceerde features. Zo kwam Apple al met de iPhone Xr en onlangs toonde ook Google een Lite-variant van zijn Pixel line-up.

Techcrunch

Reageer op artikel:
Swipen op Tinder te zwaar voor je? Binnenkort kun je aan de slag met Tinder Lite
Sluiten