Rechtbank zegt dat Tinder doet aan leeftijdsdiscriminatie

Lisanne Beijen 31 jan 2018 Tech

Tinder is een van de meest gebruikte ‘dating’-apps die er op dit moment is. ‘Dating’ staat tussen aanhalingstekens, omdat iedereen die de app wel eens heeft gebruikt wel weet dat daten voor velen niet centraal staat. Ondanks dit worden er veel matches gemaakt op de app, die in real life ook overleven. Ondanks het succes en de populariteit van de app, is niet iedereen even blij met de service. Zo heeft een Amerikaan het bedrijf achter de app aangeklaagd omdat hij vindt dat het aan leeftijdsdiscriminatie doet.

Tinder Plus discriminerend?

Je kunt Tinder gratis downloaden. Voor wie nog wat extra’s uit de app wil halen is er ook Tinder Plus, een betaalde versie. Met In die betaalde versie krijg je toegang tot extra’s, zoals onder andere het onbeperkt naar rechts swipen, een wekelijkse gratis boost, het verbergen van je locatie, je leeftijd, en advertenties.

De prijs van dit abonnement is de laatste jaren wat verandert, maar kost nu 15 euro per maand voor mensen boven de dertig. Mensen onder de dertig betalen 7,65 euro per maand voor de app. De gedachte achter de hogere abonnementsprijs voor mensen boven de 30 was dat mensen ouder dan 30 een groter budget hebben. Daarnaast is deze groep wellicht ook wat wanhopiger om de ware te vinden. Een slimme slinkse zet dus van Tinder.

Tinder

De rechtbank swipet naar links

Over dit prijsverschil was al enige tijd ontevredenheid onder dertigplussers die gebruik wilden maken van de betaalde service. Een rechtbank in Californië heeft nu bepaald dat Tinder net hun verschillende abonnementsprijzen, doet aan leeftijdsdiscriminatie. Tinder maakt volgens de rechtbank gebruik van een discriminerend prijsmodel dat is gebaseerd op een gegeneraliseerd beeld van klasse en leeftijd.

Tinder

Eerder bepaalde een rechtbank in Los Angeles dat de prijsvoering niet discriminerend was. Die beslissing wordt met deze nieuwe uitspraak teruggedraaid. De rechtbank besloot dan ook (in eigen woorden) naar links te swipen daarmee de eerdere uitspraak terug te draaien. Tinder zelf heeft nog niet gereageerd op de uitspraak van de rechter, dus het is nog niet bekend wat er nu met de prijzen van de Plus-service gaat gebeuren.

Onlangs bedacht een briljante vrijgezel nog een eigen datingapp, waarbij hij de enige beschikbare man is. Check hem hier.

Reageer op artikel:
Rechtbank zegt dat Tinder doet aan leeftijdsdiscriminatie
Sluiten