Tinder test naast videochat nog een nieuwe functie

Binnenkort kun je nog meer swipen in Tinder. Dit keer niet door de profielen, maar door de trivia-functie die op dit moment getest wordt.

Tinder is bezig met het testen van een nieuwe functies voor de app. Waarbij eerder al Swipe Night geprobeerd is, wil het bedrijf nu testen hoe live trivia werkt. De functie zal worden uitgerold bij een onbekend percentage van de gebruikers. Trivia zal zowel beschikbaar zijn in de nieuwe videochats als bij nieuwe matches. Dit zal random gebeuren. In screenshots is te zien dat de vraag in een groepsgesprek op de app naar voren komt. Ook lijkt het mogelijk om mee te kijken. De vragen lijken vooral een humoristische twist te hebben zoals “wat is de meest voorkomende kleur van wc-papier in Frankrijk?” en “Welk dier kan zijn tong niet uitsteken?”

Nieuwe functies voor Tinder

Tinder probeert regelmatig nieuwe functies uit voor de datingapp. Afgelopen week werd bekend dat er in de toekomst ook een videochat beschikbaar komt in de app. Eerder probeerde het bedrijf al Swipe Night. Een interactieve videoserie waarin de gebruiker de keuze kon maken welke kant het verhaal op ging. Matches konden daarna met elkaar praten waarom ze voor welke keuze hadden gekozen. Volgens de app heeft dat ervoor gezorgd dat het aantal matches met 26 procent steeg en het aantal conversaties met 12 procent. Tinder is dan ook bezig met een tweede seizoen, maar vanwege de corona-crisis is het onbekend wanneer deze gestart kan gaan worden.

Videochat

De videochatfunctie moet ergens dit jaar gelanceerd worden. Een van de grote problemen waar Tinder tegenaan loopt is dat misbruik en intimidatie in video’s moeilijk zijn te controleren, terwijl bij teksten een algoritme dat prima kan doen. Mogelijk bouwt het team een eigen systeem dat beelden kan analyseren. Het kan ook zijn dat deze taak wordt uitbesteed.

The Verge

Reageer op artikel:
Tinder test naast videochat nog een nieuwe functie
Sluiten