Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Digital 22 mei 2020

Tinder test nieuwe functie om met de hele wereld te daten

In Tinder kon je al via het verplaatsen van je locatie met de hele wereld swipen, maar nu komt er wellicht een speciale modus voor.

Links, links, rechts, links, het is iets wat menig smartphonebezitter regelmatig doet om de liefde van zijn leven of een snelle date te vinden. Hoewel Tinder in eerste instantie bedoeld was om iemand in de buurt te vinden voor een date, kon al via de paspoortfunctie een kijkje worden genomen over de grens. Deze functie was tot 30 april gratis vanwege de coronacrisis.

Global Mode

De nieuwe Global Mode, zoals het bedrijf het noemt, wordt anders en is gratis. Het grote verschil lijkt dat in de nieuwe functie het niet mogelijk is om de locatie te bepalen. Hierdoor blijft het voor Tinder interessant om de betaalde paspoort-functie te gebruiken. “Onze generatie-Z leden vertellen ons dat ze graag mensen van over de hele wereld willen ontmoeten. We hadden al plannen om de geografische filters te verwijderen en versnellen dat nu,” vertelt een woordvoerder van het bedrijf aan Engadget.

Nog meer nieuwe functies op Tinder

Het is een van de vele vernieuwingen waar Tinder de laatste tijd mee bezig is. Eerder vertelde het bedrijf al om een-op-een videochats mogelijk te maken. Ook kwamen er geruchten naar buiten dat de dating-app bezig is met het maken van bepaalde groepsfuncties zoals Trivia.

De nieuwe functie bevindt zich nu in de beta-fase en wordt langzaam uitgerold. Sommige Tinder-gebruikers krijgen in de app de mogelijkheid om aan te geven of ze de nieuwe functie willen gebruiken.

Reageer op artikel:
Tinder test nieuwe functie om met de hele wereld te daten
Sluiten