Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 18 jan 2018

Wonen in een Tiny House? Het Wikkelhouse kun je per 5 m2 zelf indelen

Het wonen in een Tiny House wordt steeds populairder. Voel jij je in je compacte studentenkamer ineens heel vooruitstrevend? Nou, het zit toch nét iets anders in elkaar. Een tiny house is namelijk een volledig uitgeruste én duurzame woning, met (gewoonlijk) een oppervlakte dat niet groter is dan 28 m2. Klinkt het als iets voor jou? Ontwerp dan je eigen Wikkelhouse.

Wikkelhouse: Tiny House op maat

De basisconstructie van het zogenaamde Wikkelhouse (gemaakt van Scandinavische bomen) bestaat uit losse standaard segmenten van elk 5 vierkante meter. Via onzichtbare koppelingen kun je ze aan elkaar schakelen. Het huisje is op deze manier uit te breiden met één of meerdere modules voorzien van een toilet, badkamer en keuken. Op deze manier kun je zelf je eigen huis indelen.

Wikkelhouse tiny house

Reislustig?

Last van wanderlust? Het Wikkelhouse is perfect voor reislustige types. Door het lage gewicht is er in de meeste gevallen namelijk geen fundering nodig, waardoor het huis gemakkelijk geplaatst én verplaatst kan worden. Op deze manier kun je wonen waar je wil; want je neemt je thuis gewoon mee! Op die manier wordt de compactheid van Tiny Houses eigenlijk volledig benut. Daarmee kun je het ook gerust een smarthome noemen.

Duurzaam

Wist je dat het Wikkelhouse maar liefst drie keer duurzamer is dan traditionele bouw? Daarnaast heeft het compacte huisje een verwachte levensduur van minimaal vijftig jaar. Het is ook nog eens een Nederlands project. De huisjes worden al in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland en Denemarken geleverd. Hier kun je meer lezen over de ambitieuze plannen. Check ook ons interessante interview met Daniel Venneman, een architect die tiny houses ontwerpt.

Reageer op artikel:
Wonen in een Tiny House? Het Wikkelhouse kun je per 5 m2 zelf indelen
Sluiten