Zuhre Orhon
Zuhre Orhon Apple 15 apr 2016

Tips om Safari op je iPhone of iPad optimaal te gebruiken

Safari is de standaardbrowser op je iDevice en je maakt hier dan ook regelmatig gebruik van. Of je hier optimaal gebruik van maakt is nog maar de vraag. Zo zijn er een hoop Safari tips die je Safari een stuk eenvoudiger en effectiever laten gebruiken. Wij houden van tips, maar we vinden het nog leuker om deze weg te geven. Dat deden we bijvoorbeeld ook al in de vorm van deze verborgen functies van je iPhone die je waarschijnlijk nog niet kent. Nu hebben we Safari tips voor je in petto. Heb je bijvoorbeeld een keer per ongeluk je browser afgesloten dan kan dat voor onaangename momenten zorgen. Maar met deze Safari tips hoef je dit nooit meer mee te maken. Hier zijn ze:

Zoeken naar woorden op een pagina

Gebruik jij vaak de zoekfunctie op je desktop voor het vinden van bepaalde woorden? Dit kun je ook in Safari op iOS doen. Je hebt de keuze uit twee mogelijkheden. De eerste is om in de invoerbalk een zoekwoord in te tikken. Daarna kun je helemaal naar onderen scrollen. Hier zul je de optie ‘Op deze pagina’ zien. Hier zie je precies hoeveel resultaten er gevonden zijn.

De tweede manier is door gebruik te maken van de taakbalk. Hier klik je op de middelste icoon en selecteer je in de onderste rij ‘Zoek op pagina’. Vervolgens kun je hier het zoekwoord intikken en met de resultaten checken. Handig!

Oeps… de taakbalk is verdwenen!

Stay calm, want Apple heeft Safari zo gemaakt dat-ie de content de volledige aandacht geeft. Hierdoor zie je zowel de bovenste als de onderste balken tijdens het surfen verdwijnen. Wil je deze weer tevoorschijn toveren? Neem dan de volgende stappen: raak het scherm bovenaan of helemaal onderaan kort aan. Dat is alles. Meer hoef je niet te doen! PS: op de iPad werkt dit alleen bovenaan.

Red je afgesloten tabbladen

Heb je per ongeluk een tabblad weggedaan die je nog wilde bekijken? Blijf dan rustig! Want via het tabbladenoverzicht kun je je onlangs afgesloten tabbladen opnieuw openen. Tik op je tabbladen en houd het plusje onderin kort ingedrukt. Je zult zien dat het totale overzicht met onlangs gesloten tabbladen wordt geopend. Nu hoef je niet meer door je internetgeschiedenis heen te bladeren!

Met deze Safari tips vul jij je persoonlijke gegevens automatisch in

Dit is een handige tip als je vaak aankopen via Safari doet. Het is dan niet meer nodig om je creditcard keer op keer in te voeren. Safari kan jouw gegevens namelijk veilig opslaan zodat je iedere keer automatisch de benodigde gegevens kunt invullen. Deze optie is in de instellingen van Safari te vinden. Ga naar je instellingen toe, open ‘Safari’ en ga vervolgens naar ‘Invullen’. Hier kun je dit voor elkaar krijgen. Ook is het mogelijk om je persoonlijke gegevens zoals adres en telefoonnummer in te voeren. Wanneer je dit instelt, kun je voortaan gemakkelijk je gegevens invullen tijdens een avond online winkelen. Tof!

Ongeschikte websites blokkeren

Als jouw iPhone of iPad vaak in de handen van een kind terecht komt, wil je niet dat deze kinderen op websites belanden die niet voor hen zijn bedoeld. In Safari kun je dit instellen via de ‘Beperkingen’. Deze vind je bij ‘Instellingen’. Vervolgens ga je naar ‘Algemeen’, ‘Beperkingen’ en hier ‘Websites’. Je kunt hier je browser zodanig instellen dat expliciet materiaal wordt beperkt. Je kunt zelfs zodanig instellen dat ze alleen specifieke websites kunnen openen.

Bonus: een tip voor de eigenaren van iPhone 6s

De 3D Touch functionaliteit op je iPhone 6s is niet voor niets. Maak hier dus gebruik van. Want dankzij 3D Touch kun je in Safari een hoop dingen doen die voorheen niet mogelijk waren. Zo kun je via de app icoon naar de vier veelgebruikte functies gaan. Maar ook in Safari zelf heb je hier wat aan. Als je stevig op een link drukt krijg je een preview van de pagina te zien. Schuif je de preview naar boven dan zie je allerlei extra opties verschijnen. Dat is handig!

Dit waren onze Safari tips die je op je iDevice kunt gebruiken. Heb je zelf ook nog tips om sneller te browsen? Dan kun je deze hier achterlaten en wie weet verschijnt jouw tip de volgende keer in één van onze artikelen. Tot dan kun je hier je voordeel mee doen!

Reageer op artikel:
Tips om Safari op je iPhone of iPad optimaal te gebruiken
Sluiten