Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Wifi 22 mei 2017

Zes tips voor een betere WiFi-verbinding

Niks is vervelender dan een internetverbinding die niet goed werkt. Het traag laden van sites of schokken van de beelden tijdens een Skype-gesprek of online game behoren tot de grootste ergernissen van deze tijd. Gelukkig zijn er nog dingen die je kunt proberen met je WiFi-verbinding voordat je helemaal gek wordt.

Zorg voor de laatste firmware

Zorg ervoor dat je router voorzien is van de laatste WiFi-standaard. Er bestaan namelijk verschillende WiFi-standaarden en je hebt de grootste kans op een goed werkende verbinding met de allernieuwste. Mocht je router deze niet ondersteunen, dan is helaas tijd voor een nieuwe.

Stel je router in op WPA2

De meeste draadloze routers zijn standaard ingesteld op mixed WPA/WPA2 (Wi-Fi Protected Access) beveiliging. Dit wil je niet, omdat je door WPA te kiezen je erg veel bandbreedte kwijt bent, zonder dat je ook maar iets downloadt. Voor een snelle verbinding stel je alleen WPA2 in.

wifi-verbinding

Kies een ander kanaal voor je wifi-verbinding

Routers kunnen kunnen het WiFi-signaal op verschillende kanalen uitzenden. Helaas is het mogelijk dat bijvoorbeeld de router van de buurman hetzelfde kanaal gebruikt. Je raadt het al, hierdoor kan je verbinding langzamer worden en storingen ondervinden. Met het programma InSSIDer is het mogelijk te zien welke kanalen er gebruikt worden. Kies vervolgens het kanaal dat de meeste vrije ruimte heeft door in te loggen in de webinterface van de router.

Haal je router uit de meterkast

Bij veel mensen hangt de router in de meterkast, omdat daar het signaal binnenkomt. Ondanks dat de router daar mooi uit zicht is, is dit niet de ideale plek voor een WiFi-router. De meeste ideale is middenin de kamer op heuphoogte. Natuurlijk is dit niet altijd haalbaar, maar in ieder geval moet hij de meterkast uit. Probeer hem ook liever niet op de grond neer te zetten.

wifi-verbinding

Houd de ramen gesloten

Het lijkt wat simpel, maar deze tip kan behoorlijk wat verschil maken. Ramen en deuren met dubbele beglazing of extra isolerend glas kunnen helpen om storende signalen van buitenaf buiten te houden. Het is het proberen waard en kost je niks.

raam

Gebruik een wifi versterker

Nadat je de vorige punten bent doorlopen zou je als laatste nog een wifi versterker aan kunnen schaffen. Deze stuurt het signaal opnieuw door zodat deze versterkt wordt.

Nu je WiFi-signalen moeiteloos door het huis gieren, is het tijd om hiermee iets meer te doen dan alleen films bekijken en WhatsAppen. Met de Nowi kan de elektrische lading, die in de WiFi-signalen zit, gebruikt worden om apparaten draadloos op te laden.

Reageer op artikel:
Zes tips voor een betere WiFi-verbinding
Sluiten