Maak kennis met de Titan One: schitterende custom Honda CB350

Ilona Braam 11 feb 2018 Cars

Sommige mensen kunnen de meeste vreemde dingen bewaren, voor het geval er ooit een dag mocht komen dat het handig zou kunnen zijn. Voor de meeste mensen is het gewoon afval, maar toch wordt er driftig van alles opgeborgen. Soms is therapie nodig, maar soms kan er inderdaad nog iets met de bewaarde spullen gebeuren. De mannen van het motorfiets bedrijf Titan houden ook van verzamelen, maar dan voornamelijk motoren uit de jaren 70 en 80. Bij hun heeft het echter zeker vruchten afgeworpen in de vorm van de eigenzinnige custom motorfiets Titan One.

Van Honda CB350 tot Titan One

Als basis voor de Titan One hebben heeft het Titan team een oude Honda CB350 gebruikt. Ze zagen potentie in de kleine Japanse underdog en waren geïnspireerd door de de sfeer van de jaren 50 tot zeventig. Met deze inspiratie in het achterhoofd moest alle verf eraf om de blote metalen onderdelen te onthullen. Het resultaat is iets dat niet lijkt op welke andere motorfiets dan ook. De Titan One zou met wat fantasie een soort opgefriste versie van Wall-E kunnen zijn, als het aandoenlijke robotje een custom motorfiets was geweest.

Titan One custom bike

Custom motorfiets met houten zadel

Het dualshock veringsysteem werd vervangen door een aangepaste horizontale monoshock versie. Opvallend aan de custom motor is absoluut het zadel van olijfhout, waarvan we benieuwd zijn of het wel lekker zit. Hoewel dat natuurlijk niks uitmaakt en het een eer zou zijn om op zo’n uniek uitziende machine te mogen rijden.

Titan One motorfiets

Nog opvallender is misschien wel wat de mannen met het bovenste gedeelte van de motor hebben gedaan. De zuiger, cilinder en cilinderkop zijn namelijk 180 graden omgedraaid, waardoor er een soort compressor ontstaat die meer lucht de motor in blaast. Waarom dit nodig was? Omdat ze het op die manier wilden.

Titan One motor

Te koop op verzoek

Hoe duur de One zou zijn als je hem zou willen kopen weten we niet. Er zal waarschijnlijk wel een behoorlijk prijskaartje aan hangen. Mocht je ervoor willen gaan, kun je via de Titan website een verzoek indienen om de motorfiets te kunnen bemachtigen.

Titan One custom motorfiets

Mocht je toch meer gecharmeerd zijn door de echte Wall-E, dan kun je ook deze levensgrote op afstand bestuurbare Wall-E proberen te bemachtigen.

Hi Consumption

Reageer op artikel:
Maak kennis met de Titan One: schitterende custom Honda CB350
Sluiten