Jelle van Es
Jelle van Es Gadgets 20 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Tof: Creatieveling bouwt zijn appartement na in VR

Met Virtual Reality zijn er vele mogelijkheden die je kunt gebruiken. Maar dit hebben we nog niet heel erg vaak gezien. Een creatieveling heeft zijn appartement in VR nagemaakt.

En daardoor kan hij terwijl hij in zijn appartement is vrij rondlopen zonder dat hij bang hoeft te zijn dat hij dingen omver loopt of ergens tegen aan stoot. Op die manier heb je een beetje een idee van Augmented Reality in Virtual Reality.

Eigen appartement in VR

Het gaat in dit geval om Greg Madison, die op Youtube zijn creatie heeft gedeeld. Voor dit project maakt hij gebruik van de Oculus Quest, zodat hij ook daadwerkelijk vrij kan rondlopen zonder gekoppeld te zijn aan een pc en eventuele kabels. Ook wordt er gebruik gemaakt van de hand track-technologie, waardoor hij dus niet hoeft te klooien met controllers, maar op een natuurlijke wijze kan rondlopen en bepaalde dingen kan doen.

In de video zie je hoe hij vrij rondloopt door zijn appartement en daarbij ook ziet hoe het in het echt is en hoe in de VR-wereld. Zo staat de televisie op de juiste plek en kan hij ook zitten op de plekken waar stoelen en banken staan. Op die manier hoeft hij dus niet bang te zijn ergens tegen aan te botsen. Wat echter interessanter is, is dat hij vanuit verschillende plekken in het appartement verschillende dingen kan doen. Denk daarbij aan het bekijken van een map op de tafel, het openen van Youtube op een stoel en ook het bekijken van een film op de televisie vanaf de bank. Zodoende krijg je heel wat AR-achtige functionaliteiten in de wereld van VR. Het zou hem overigens iets meer dan 20 uur hebben gekost om de kamer in VR na te bouwen, via het programma SketchUp. Daarbij heeft hij tot 2 millimeter aan precisie gewerkt.

Wil je meer lezen over VR? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Tof: Creatieveling bouwt zijn appartement na in VR
Sluiten