Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 3 dec 2017

Tof: Speedrunner verbetert 15 jaar oud record Goldeneye voor de Nintendo 64

In de wereld van de speedrunners proberen gamers levels of volledige games zo snel mogelijk uit te spelen. Daarbij gebruiken ze alternatieve routes of kleine fouten in de game die het mogelijk maakt om stukken van de game over te slaan. Daarbij heb je sommige records waarvan men denkt dat ze zo scherp zijn dat ze nooit verbeterd kunnen worden. Dat is het geval bij deze Speedrunner en zijn poging om een vijftien jaar oud record in Goldeneye te verbeteren.

Speedrunner verbetert record Goldeneye Nintendo 64

Het gaat daarbij om het level Dam, het openingslevel van Goldeneye voor de Nintendo 64. Vijftien jaar geleden lukte het ene Bryan Bosshardt om dat level binnen 53 seconden uit te spelen. Een record waar veel mensen aan hebben geprobeerd te komen, maar het nooit is gelukt. Het is een beetje als het wereldrecord verspringen, dat al sinds 1991 op naam staat van Mike Powell. Niemand verwacht dat het ooit verbroken wordt. Totdat we kennismaken met Karl Jobst.

In de bovenstaande video zie je hoe het hem lukt om het level in 52 seconden uit te spelen en daar flink uitgeput van raakt, om daarna zwaar emotioneel te worden. Het helpt daarbij dat de kijkers die hem op Twitch volgen ook flink uit hun dak gaan. En zo zie je dat oude wereldrecords ook gewoon kunnen sneuvelen. We zijn benieuwd of ooit iemand dit Goldeneye record ooit kan verbeteren.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan zeker onze uitgebreide gamingpagina. Check ook deze Star Wars-trailer in de stijl van James Bond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tof: Speedrunner verbetert 15 jaar oud record Goldeneye voor de Nintendo 64
Sluiten