Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 20 mrt 2018

Tof: Street Fighter-levels zijn gebaseerd op film Hard Times

Er zijn een paar games die iedereen wel kent. Super Mario is daar een goed voorbeeld van, net als Sonic the Hedgehog. De Street Fighter-reeks kun je ook in dat rijtje scharen. Met name Street Fighter II is een all-time klassieker. Zo is het nummer uit het Guile-level legendarisch en het past simpelweg overal bij. Ook de levels waarin de gevechten zich afspelen zijn iconisch. De achtergronden alleen al zou je makkelijk als een poster op kunnen hangen. Nu blijkt dat de makers van de game zich wel heel erg hebben laten inspireren door films. We wisten al dat het level van Guile gebaseerd is op Top Gun. En de levels van Ken en Zangief? Die lijken te komen uit de film Hard Times.

Street Fighter-levels

Hard Times is een film die alweer uit 1975 stamt. In de hoofdrol zien we de acteur Charles Bronson, die een dubbelleven leidt en in een geheim leven een ondergrondse vechter is. Wat dat betreft is de link met Street Fighter als naam snel gelegd. Als je kijkt naar een aantal scenes, dan is de overeenkomst met Street Fighter behoorlijk goed. Met name de onderstaande screen, die het Ken-level vergelijk met de film, lijkt een geval van plaatje vergelijken.

De boot en de kade komen lijken zo te zijn gekopieerd. Een gevoel dat nog versterkt wordt als je een volgende scene kijkt. Daarin zie je de acteur Charles Bronson met een jas en een hoedje op. En die lijkt verdomd veel op het personage dat op de boot staat.

street fighter
street fighter

Het Ken-level is niet het enige voorbeeld. Ook het level van Zangief lijkt zijn inspiratie te hebben gevonden in de film. Daarin wordt er op een gegeven een gevecht in een kooi gehouden en zie je toeschouwers op verschillende niveaus juichen. Bekijk het hieronder en trek je eigen conclusie.

Street fighter
street fighter

Vandaag de dag is Street Fighter nog altijd alive and kicking. Onlangs werd nog Street Fighter V Arcade uitgebracht, waarvan je hier de review kunt lezen.

Reageer op artikel:
Tof: Street Fighter-levels zijn gebaseerd op film Hard Times
Sluiten