Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 26 jun 2018

Deze schitterende arcadekast is helaas bijzonder prijzig

Om de zoveel tijd opper ik het op ons kantoor: we moeten een arcadekast hebben om de vrijdagmiddagborrel nog leuker te maken. Maar ja, dat is een investering en niet iedereen zit daar op te wachten. Toch heb ik hernieuwd enthousiasme gekweekt toen we onlangs een hele toffe arcadekast tegen kwamen. Het is een heerlijke houten variant die enerzijds heerlijk retro is en anderzijds tof past in elk kantoor.

Arcadekast met een prijskaartje

Het enige nadeel van deze arcadekast, die de OriginX heet, is dat hij 2899 euro gaat kosten. Dat is een flinke investering voor een leuk speeltje. Bovendien heb je een muur nodig om hem aan op te hangen. Hij is niet voorzien van een standaard kast. Dat zorgt er wel voor dat hij minder ruimte inneemt, maar ook niet makkelijk te verplaatsen is.

De maker heeft zich voor de OriginX laten inspireren door de originele Pong-arcadekast, die ook voorzien werd van een houten behuizing. De binnenkant van de OriginX is echter wel wat moderner dan hetgeen waar Pong destijds opdraaide. Hij draait op een moderne computer, waar je via een MAME emulator games op kunt zetten. De kast heeft plek voor twee spelers en er is een USB-port voor het moment dat je even snel wat nieuwe ROMs op de kast wilt zetten.

arcadekast

Wil je liever het originele gevoel, dan geeft de maker je ook de mogelijkheid om een JAMMA board te installeren, zodat je de originele games kunt spelen. Tot slot kun je dan spelen op een 19 inch LCD scherm, dat uiteraard in een 4:3 resolutie de games op het beeldscherm tovert. Op die manier heb je echt het gevoel dat je op een klassieke arcadekast speelt. Als je besluit om de kast nu bestellen, dan heb je hem als het goed is in augustus in huis. Er zijn er overigens vijftig van gemaakt, dus wellicht dat je op een gegeven moment te laat bent.

arcadekast

Is je budget iets kleiner? Dan kun je voor de PolyArcade gaan.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en aanbiedingen in je mail!
[revue_subscribe]

Reageer op artikel:
Deze schitterende arcadekast is helaas bijzonder prijzig
Sluiten