Daniel Koster
Daniel Koster Tech 13 februari 2016

Toffe breinbrekers: deze 3 raadsels zetten je brein flink aan het werk

Wij houden wel van een goede breinbreker op zijn tijd. Zo is het leuk om je vrienden uit te dagen om het raadsel van Einstein op te lossen en is deze puzzel een briljante manier om te achterhalen of je vriend(in) te diep in het glaasje heeft gekeken. We lopen wel vaker dit soort raadsels tegen het lijf en hebben nu drie raadsels voor je in petto. Zo kun je zien of jij slimmer bent dan een gemiddeld kind en meer!

Een pittig raadsel dat enkel door de wiskundigen onder ons wordt opgelost

Voor diegene die geen idee heeft of je eerst moet vermenigvuldigen, optrekken, aftrekken of delen is dit onderstaande raadsel een drama. Wij hadden er op de redactie ook even moeite mee, aangezien je diep in je geheugen moet graven omtrent wat eerst moet. Het antwoord vind je hier! Succes.

Ben jij slimmer dan het gemiddelde kind?

We kwamen dit leuke raadsel via Mashable tegen. In het artikel wordt gesteld dat tachtig procent van de kinderen onder de tien jaar dit probleem oplost. Volwassenen hebben meer moeite met het oplossen van dit raadsel. Je moet dus terug gaan naar je kinderjaren, dan heb je de meeste kans om ‘m op te lossen. Wat je moet doen is simpel. Je moet namelijk achterhalen welke kant de bus op rijdt, naar links of naar rechts! Het antwoord vind je via Mashable.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Kun jij complexe probleem oplossen omtrent hoe je een vervloekte tempel heelhuids kunt ontvluchten?

Het laatste raadsel dat we voor je in petto hebben is eentje waarbij je je brein flink moet laten kraken. Je moet in dit raadsel een vervloekte tempel ontvluchten. Check het onderstaande filmpje voor het raadsel en de oplossing!

Wil je meer raadsels hebben om op te lossen? Kijk dan eens hier voor ons overzicht.

Reageer op artikel:
Toffe breinbrekers: deze 3 raadsels zetten je brein flink aan het werk
Sluiten